Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Romeo Sinjeri u drugačijoj avanturi: Od velebnog Bukurešta do dvorca grofa Drakule

Poznati koprivnički alpinist Romeo Sinjeri koji je ove godine izveo najveći planinarski pothvat u povijesti Koprivnice popevši se na Elbrus – najviši vrh Europe, odlučio se na malo drugačiju avanturu.

Prošlog tjedna posjetio je Rumunjsku i to dvije velike pokrajine – Vlašku i Transilvaniju. U Vlaškoj je posjetio Bukurešt, a u Transilvaniji grad Brašov i poznati Drakulin dvorac.

Ustupio Romeo Sinjeri.

Romeo kaže da ga je Bukurešt, kojeg još nazivaju i “malim Parizom” očarao. U njemu je poznati Slavoluk pobjede, prekrasan parlament koji je ujedno i drugi najveći objekt na svijetu. Obišao je brojne spomenike i objekte koje je diktator Nicolae Ceauşescu dao izgraditi, posjetio je jedan od najzelenijih trgova Bukurešta, vidio Palaču pravde te stari dio Bukurešta.

Ustupio Romeo Sinjeri.

Također je posjetio i Bran i poznati dvorac Vlada Tepeša. Potom je otišao u posjet obližnjem prekrasnom gradu Brašovu i vidio “Crnu crkvu” poznatu i kao najveći gotički vjerski objekt u Istočnoj Europi, Ulicu Sforii – navodno najužu ulicu na svijetu, Portu Schei, Citadelu, Staru vijećnicu…

Romeo kaže da ga je Rumunjska definitivno očarala i da će ju sigurno još posjetiti.

zatvori