Petak, 26. travnja 2024.

Predstavnici Hrvatskih voda i Ministarstva uvjerili se u visok stupanj spremnosti projekta Aglomeracije Koprivnica

Predstavnici Hrvatskih voda i Ministarstva zaštite okoliša i energetike u utorak su boravili u Koprivnici u sklopu terenskog posjeta sa svrhom prikupljanja informacija o statusu i razini spremnosti dokumentacije za projekt ‘Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Koprivnica’ koji se priprema za sufinanciranje iz fondova Europske unije.

Ispred Hrvatskih voda, kao Posredničkog tijela razine 2, prisustvovali su Goran Milaković i Snježana Topić, a od strane Ministarstva zaštite okoliša i energetike kao Posredničkog tijela razine 1, prisustvovali su Karmen Cerar i Toni Marasović.

Na sastanku su prisustvovali i predstavnici projektnog tima projekta Aglomeracija Koprivnica, izrađivač studije izvedivosti i Uprava Koprivničkih voda.

Izvor: Koprivničke vode.

Održana je kratka prezentacija o projektu s osnovnim informacijama glede obuhvata, analize postojećeg stanja sustava javne vodoopskrbe i sustava javne odvodnje, odabranih pretpostavljenih varijanti obuhvata projekta i zadovoljavanja kapaciteta UPOV-a u Herešinu, pregled procjene troškova ulaganja po jedinicama lokalne samouprave, financijskih i ekonomskih pokazatelja, postojeće i planirane priključenosti na području planiranog obuhvata, itd.

Nakon prezentacije od strane navedenih predstavnika Hrvatskih voda i Ministarstva zaštite okoliša i energetike obavljen je terenski obilazak dijela planiranog obuhvata te obilazak UPOV-a u Herešinu.

Izvor: Koprivničke vode.

Terenskim posjetom predstavnici posredničkih tijela razine 1 i 2, kao nadležnih tijela za provjeru usklađenosti projektnog prijedloga s kriterijima odabira i kriterijima prihvatljivosti projekta uvjerili su se u visoki stupanj pripremljenosti potrebite dokumentacije i spremnost Koprivničkih voda za poziv Ministarstva za potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava sufinanciranih od strane EU, o čemu će se u narednih 14 dana pisanim putem i očitovati.

Izvor: Koprivničke vode.
zatvori