Nedjelja, 19. svibnja 2024.

Predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Đuro Dečak posjetio Koprivničko-križevačku županiju

Do kraja ovog mjeseca otvoren je Javni poziv za unapređenje lovstva u Koprivničko-križevačkoj županiji. Rezultati će biti poznati do 5. prosinca. Izvijestio je to koprivničko-križevački župan Darko Koren svog gosta, predsjednika Hrvatskog lovačkog saveza Đuru Dečaka koji je službeno posjetio našu županiju.

Dečak je svoje domaćine upoznao s aktualnim aktivnostima Saveza, posebno vezanima uz novi Zakon o lovstvu, a razgovaralo se i o problematici financiranja zajedničke solidarne police osiguranja šteta na cestama od divljači na razini cijele Hrvatske. Naime, štetni događaji na cestama značajno su viši od limita po policama osiguranja kakve su zaključivali lovoovlaštenici.

Struktura financiranja predmetne zajedničke police su sredstva Ministarstva poljoprivrede iz primitaka lovozakupnina, Hrvatskog lovačkog saveza i vlastitog učešće lovoovlaštenika s područja svake Županije koji su zakupci otvorenih zajedničkih lovišta, a potrebnih 400 tisuća kuna za županijski Lovački savez do sada nije u cijelosti uplaćeno. Župan Koren je informirao da su upravo troškovi police osiguranja prihvatljivi za prijavu na spomenuti javni poziv te je zadužio zamjenika Darka Sobotu i pročelnika za gospodarstvo Marijana Štimca za održavanje radnog sastanka s lovačkim društvima koja nisu realizirala predmetnu uplatu, a korisnici su sredstava donacije Županije za unapređenje lovstva.

Spomenimo i da su na sastanku u našoj županijskoj upravi bili i suradnici predsjednika Hrvatskog lovačkog saveza Ivica Stanko i Ivica Budor.

zatvori