Petak, 26. travnja 2024.

Policija i ovog vikenda pojačano nadzire promet, oprezno u zimskim uvjetima

Policijska uprava koprivničko-križevačka i tijekom narednog vikenda provodit će pojačan nadzor prometa na cestama i ulicama Podravine i Prigorja. Mjere pojačanog nadzora primjenjivat će se od petka poslijepodne do ponedjeljka ujutro.

Policijski službenici posebno će nadzirati brzinu kretanja, jesu li vozači pod utjecajem alkohola, droga ili lijekova, imaju li važeću vozačku dozvolu, koriste li sigurnosni pojas i dječje autosjedalice te koriste li mobitel tijekom vožnje. Pod povećalom će biti i mladi vozači te recidivisti u činjenju prometnih prekršaja.

Prognostičari za vikend ne najavljuju oborine, ali zbog niskih temperatura ne može se isključiti pojava poledice u večernjim, noćnim i ranim jutarnjim satima, stoga je potreban dodatan oprez u prometu. Također, budući da ulazimo u doba godine s najmanje dnevnog svjetla, pješaci i biciklisti trebaju paziti na to da su jasno vidljivi u mraku.

Iz policije podsjećaju da se 43 posto dosadašnjih prometnih nesreća u studenome dogodilo tijekom vikenda. Devet su izazvali vozači pod utjecajem alkohola, šest su uzrokovali recidivisti, a tri mladi vozači.

zatvori