Petak, 26. travnja 2024.

POJAČANI NADZOR Policija i ovoga vikenda budno pazi na vozače, a neke će stvari posebno kontrolirati

Pred vratima smo još jednog vikenda tijekom kojega će policija pojačano nadzirati promet na cestama i ulicama Podravine i Prigorja. Režim pojačanog nadzora počinje već danas poslijepodne i trajat će sve do ponedjeljka ujutro.

Policija će posebno kontrolirati brzinu kretanja vozila te jesu li vozači pod utjecajem alkohola, droga i/ili lijekova, zatim imaju li važeću vozačku vozvolu, koriste li sigurnosni pojas i dječje autosjedalice, imaju li možda mobitel u rukama kada ne bi smjeli, a pod posebnim povećalom bit će i vozači koji su već ranije uhvaćeni u prometnim prekršajima, kao i mladi vozači.

Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke podsjećaju da je u prvoj polovici mjeseca studenoga, od 1. do 15., zabilježeno 26 prometnih nesreća, a polovica svih dogodila se upravo vikendima. Među njima je bilo i šest nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teško, a njih šest lakše ozlijeđeno. Najviše ih se dogodilo zbog neprilagođene brzine (5), nepropisnog kretanja vozilom (4) i nepropisne vožnje unazad (2).

Osam vikend-nesreća u dosadašnjem dijelu mjeseca izazvali su vozači pod utjecajem alkohola. Pet vozača imalo je više od 1,50 promila alkohola u organizmu, a bila su tu i tri recidivista, vozača koji su već činili prometne prekršaje. Dvije su nesreće s ozlijeđenim osobama uzrokovali mladi vozači, pri čemu je jedan bio i pod utjecajem alkohola.

zatvori