Subota, 27. travnja 2024.

Sveučilište Sjever svojim studentima omogućava edukaciju u realnom okruženju međunarodne kompanije

Sveučilište Sjever i Carlsberg Hrvatska danas su potpisali ugovor o suradnji.

Ideja je da Carlsbergovi stručnjaci budu gostujući predavači na Sjeveru te da studenti odlaze na praksu u kompaniju, no uzimajući u obzir broj smjerova Sveučilišta Sjever, prostora za suradnju, kažu, ima napretek.

– Ove godine otvorili smo novi preddiplomski studij prehrambene tehnologije, a na drugoj i trećoj godini imamo usmjerenje koje se tiče proizvodnje piva. Na današnji dan imamo 27 studijskih programa na Sveučilištu Sjever pa s Carlsbergom možemo surađivati i na niz drugih usmjerenja kao što su gospodarska i tehnička logistika, održiva mobilnost i logistika, medijski dizajn, poslovanje i menadžment. Također, niz zanimljivih studijskih programa imamo i u Varaždinu pa možemo zaključiti da je potencijal ogroman – rekao je okupljenim novinarima prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica Sveučilišta Sjever Mario Tomiša.

Snimila Nela Carek.

Ovom suradnjom još će se više, siguran je prorektor Tomiša, učvrstiti veza Koprivnice i ove međunarodne kompanije.

– Koprivnica je mali grad. Mi koji smo ovdje rođeni živimo s tvrtkom Carlsberg od mladih dana, tamo nam rade obitelji, prijatelji i suradnici. Veza grada i Carlsberga je dugogodišnja i snažna, a Sveučilište Sjever želi tu vezu još više produbiti, na zadovoljstvo sve tri strane – poručio je prorektor Tomiša.

Snimila Nela Carek.

Predsjednica Uprave Carlsberga Hrvatska Helle M. Petersen uoči potpisivanja ugovora posebno je istaknula da će studenti Sveučilišta Sjever ovom suradnjom dobiti međunarodno iskustvo te dodala:

– Nadamo se da će potpisivanjem ove suradnje početi razdoblje u kojemu će neki od studenata sa Sjevera postati dijelom Carlsbergove obitelji gdje će se moći razvijati u međunarodnom okruženju. Sve to na dobrobit njih samih, Sveučilišta i naše kompanije.

Ako će suradnja ići u dobrom smjeru, predsjednica Carlsberga Hrvatska ne isključuje mogućnost da kompanija u budućnosti i stipendira određeni broj studenata.

zatvori