Četvrtak, 2. svibnja 2024.

Mario Kralj, vlasnik Hangara 18, dobitnik je nagrade Menadžer godine

Mario Kralj, direktor i vlasnik koprivničke tvrtke Hangar 18, dobitnik je ovogodišnje nagrade za Menadžera godine. Riječ je o strukovnom priznanju i nagradi koje najboljih gospodarstvenicima iz cijele Hrvatske tradicionalno na kraju kalendarske godine dodjeljuje Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika – CROMA.

Kralj je nagradu osvojio u kategoriji Projekt menadžer, a primit će ju večeras na Susretu CROMA u Zagrebu koji se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

– Već prva inventura prijedloga koje su uglavnom istaknule gospodarske komore, županije ili drugi institucionalni predlagači, ukazala je na dvije dobre vijesti u ovom trenutku razvoja hrvatskog gospodarstva – stoji u obrazloženju žirija CROMA-e. – U prvom redu, evidentno je da su na čelnim pozicijama uspješnih poduzeća danas mahom pripadnici nove generacije profesionalnih menadžera i, jednako važno, da je ispod radara medijske pozornosti nad korporativnom scenom, stasala nova vrsta samoniklih obiteljskih poduzeća koja vode njihovi osnivači kao poduzetnici i menadžeri. Stvorene su prave oaze zdravog i vrlo propulzivnog poslovanja mailh i srednje velikih industrija koje danas vrlo uspješno svoje brendirane proizvode ili intelektualne usluge pretežitim dijelom plasiraju na izvozna tržišta, ostvarujući pritom visoko produktivna radna mjesta u svojim lokalnim zajednicama.

zatvori