Petak, 26. travnja 2024.

LIGA PRVAKINJA Podravka Vegeta u domaćoj dvorani igra odlučujuću utakmicu u skupini, Saračević: Budite nam osmi igrač

Rukometašice Podravka Vegete u nedjelju čeka pretposljednja utakmica grupne faze Lige prvakinja i posljednja na domaćem terenu. U dvoranu koprivničke Gimnazije dolazi njemački Thüringer.

Bit će to izuzetno važan susret jer odlučuje o prolasku u nastavak natjecanja, i za domaću i za gostujuću ekipu, kako je na konferenciji za medije istaknuo trener Podravka Vegete Zlatko Saračević:

– Igramo utakmicu za koju smo planirali i očekivali da će biti odlučujuća, a tako je na kraju i ispalo; utakmicu koja nam donosi ono što cure sanjaju, što cure žele, što cijeli klub želi – odlazak u drugu fazu Lige prvakinja.

Snimio Marko Posavec.

Atmosfera u ekipi nakon poraza od Krima u Ljubljani prošlog vikenda malo je splasnula, no Podravkašice su to ipak uspjele ostaviti iza sebe i gledaju samo prema nedjeljnoj utakmici, rekla je igračica na desnom krilu Ana Turk:

– Shvatile smo da je normalno da nam je forma malo pala nakon desetak utakmica koje smo odigrale u prošlih mjesec dana. Složile smo se da ćemo u ovoj utakmici dati sve od sebe. Psihički smo se pripremile da će biti vrlo neizvjesna i teška, ali nadam se da bodovi ostaju kod nas.

Ana Turk. Snimio Marko Posavec.

Interes publike i za ovu je utakmicu jako velik i ulaznice su razgrabljene već prvog dana kojeg su bile dostupne. A upravo će podrška publike biti važan faktor na putu do pobjede i koraka naprijed u Ligi prvakinja, smatra trener Saračević:

– Neće svijet propasti ako ne odemo u drugu fazu. Ja to želim najviše zbog njih, jer su one to zaslužile. Još jednom kažem – budimo malo strpljivi. Dosad je bila jako lijepa atmosfera u ovome svemu, cure trebaju podršku, cure trebaju da ih netko još malo povuče, ono što se kaže osmi igrač.

Utakmica Podravka Vegete i Thüringera na rasporedu je u nedjelju od 18 sati u sportskoj dvorani Gimnazije Fran Galović u Koprivnici.

Snimio Marko Posavec.
Zlatko Saračević. Snimio Marko Posavec.
Miranda Tatari Šimunović. Snimio Marko Posavec.
Ana Turk. Snimio Marko Posavec.
zatvori