Četvrtak, 18. travnja 2024.

LIGA PRVAKINJA Neprepoznatljiva Podravka izgubila od Krima

Rukometašice Podravka Vegete danas su igrale susret četvrtog kola grupne faze EHF Lige prvakinja u Ljubljani protiv Krima.

Izrazito nervozan početak Podravkašica i ekipa Krima nakon prvih pet minuta igre vodi s 3:1. Holešova i Čigirinova redaju promašaje i pogreške u napadu.

Vratarka Podravka Vegete, Jelena Risović brani važan sedmerac pri rezultatu 3:1.

Već u 8. minuti utakmice Zlatka Saračevića primoran je pozvati time-out. U nastavku utakmice Debelić postiže prvi pogodak Podravke nakon osam minuta igre.

Međutim, na drugoj strani Krim zabija dva brza pogotka i nakon deset minuta igre vodi s 6:2. Podravka je nekonkretna u napadu i nakon 16. minuta igre domaća ekipa vodi s 8:4, Čigirinova i Ikhneva su neprimjetne sa šuterskih pozicija.

Foto: Ivan Brkić / rk-podravka.hr

Igračice Podravke forsiraju obranu 6:0 koja je neučinkovita protiv brzu igre Krima. Nekoliko minuta prije kraja poluvremena Milosavljević zabija dva pogotka u nizu i drži Podravku u igri.

Pet minuta prije kraja prvog poluvremena Podravka ima igračicu više i Ježikova smanjuje na -4.

Dvije minute prije kraja prvog poluvremena, Zlatko Saračević mijenja obranu Podravke u 5:1 i to izgleda puno bolje, Krim ne može do gola. Međutim, u napadu Podravka ponovno ne izgleda dobro i vanjske šuterice nisu ubojite za domaća vrata.

Foto: Ivan Brkić / rk-podravka.hr

Na predah se otišlo s rezultatom 14:10 za ekipu Krima, ali vrijedi istaknuti kako bi prednost bila i veća da gostujuća vratarka Antonija Tucaković nije obranila dva zicera.

Sjajan ulazak Podravke u drugi dio utakmice, dva brza Podravka preko Ikhneve i Ježikove i Podravka smanjuje prednost Krima na +2. Međutim, ponovno se ponavlja traljavost u napadu Podravke, pa Krim ponovno odlazi na +4.

Podravka se polako budi na krilima Risović te Milosavljević i Podravkašice u 45. minuti dolaze na samo dva pogotka zaostatka za Krimom. Dva brza pogotka Ane Turk i Podravka je na samo jedan gol zaostatka (18:17) za Krimom u čije se redove uvukla nervoza.

I taman kada izgleda da se Podravka može doći do izjednačenja ponovno dolazi do ‘crne rupe’. Tri napada i tri pogreške, Krim kažnjava svaki propust i u 48. minuti odlaze na +4 (21:17). Sedam minuta prije kraja susreta Krim odlazi na velikih šest pogodaka prednosti (24:18).

Minutu prije kraja susreta Krim je otišao na golemih devet pogodaka razlike. Podravka je uspjela smanjiti rezultat, ali Krim je slavio s konačnih 27:20.

Podravka u ovoj utakmici nije bila na očekivanoj razini, napad nije funkcionirao, a obrana je ‘puštala’ na sve strane. Takvom igrom ne mogu se očekivati dobri rezultati u Ligi prvakinja.

EHF Liga Prvakinja – 4. kolo, Grupa C
Subota, 3. studenog, Ljubljana
19:00
RK Krim – RK Podravka Vegeta 27:20 (14:10)

zatvori