Petak, 26. travnja 2024.

Humanitarni koncert Puhačkog orkestra DVD-a Virje sutra u Koprivnici

Liga protiv raka Koprivničko-križevačke županije za sutra organizira tradicionalni godišnji humanitarni koncert, ovog puta u dvorani Doma mladih.

Nastupit će Puhački orkestar DVD-a Virje kojeg sačinjavaju glazbenici iz Virja, ali i iz susjednih općina Molve, Novigrad Podravski te grada Koprivnice. Organiziran je u suradnji s Družbom Braća hrvatskog zmaja i Hrvatskim društvom skladatelja.

– Pripremili su jedan zaista zanimljiv program kojeg obuhvaća klasične izvedbe, ali i evergreene. Isplati se doći i poslušati ih – najavio je predsjednik Lige Željko Odobašić.

Cijena ulaznice za koncert je 30 kuna, a i ove godine sav prihod bit će namijenjen borbi protiv raka – preventivnim programima koje Liga provodi.

– Naša zadaća je djelovati na ljude da promjene loše navike, u prvom redu se misli na pušenje, da bi u budućnosti spriječili nastanak zloćudnih bolesti. Bili smo i jako aktivni kod organiziranja cijepljenja protiv humani papiloma virusa za kojeg se zna da u budućnosti može dovesti do raka vrata maternice – istaknuo je doktor Odobašić.

Bit će to 20. humanitarni koncert Lige protiv raka Koprivničko-križevačke županije, a počet će u 18 sati.

zatvori