Petak, 26. travnja 2024.

HNS o rezultatima izbora: Sve što u Koprivnici nije uvjerljiva pobjeda SDP-a i partnera može se smatrati porazom politike vladajućih

Popisu zadovoljnih rezultatima nedjeljnih izbora za vijeća koprivničkih mjesnih odbora pridružila se i koprivnička podružnica Hrvatske narodne stranke.

U priopćenju koje je potpisao predsjednik Goran Pakasin stoji da je HNS s partnerima – HDZ-om, Mrežom i HDS-om – osvojio natpolovičnu većinu u četiri mjesna odbora, dok je ta koalicija relativni pobjednik u još tri. HNS je dobio pet vijećnika u koprivničkim vijećima mjesnih odbora i njihov će zadatak, kažu, biti kontinuirano ukazivanje gradskim vlastima na potrebe građana u koprivničkim kvartovima.

Ovakvim rezultatima su zadovoljni jer, kako kažu, “sve što nije uvjerljiva pobjeda SDP-a i partnera u bastionu socijaldemokracije, u Koprivnici, gradu koji već godinama diše crveno, može se smatrati porazom politike vladajućih u našem gradu. A praksa zabijanja glave u pijesak samo će osnažiti i nas kao gradsku oporbu, ali i nezavisne liste koje u našem gradu bujaju od izbora do izbora”.

Osvrnuvši se na, kako kaže, velik broj vijećnika nezavisnih lista u Koprivnici, Pakasin je kazao da je njihov broj najbolji pokazatelj koliko su građani Koprivnice zadovoljni načinom na koji se upravlja gradom.

“Nezavisne liste izrastaju na nezadovoljstvu građana načinom na koji se upravlja gradom. Budući da nezavisni iz jednog izbornog ciklusa u drugi bilježe porast broja glasova, više je nego očito da se stvara kritična masa koja će u određenom trenutku preokrenuti izborni rezultat”, zaključio je Pakasin te poručio da je HNS konsolidirao svoje redove te ohrabreni kreću u ove političke izazove.

zatvori