Petak, 26. travnja 2024.

FOTO/VIDEO ‘Potres’ je urušio Gradsku upravu, hitne službe spašavale unesrećene

Zgrada Gradske uprave urušila se zbog snažnog potresa. U ruševinama je buknuo požar. Većina zaposlenika i gostiju evakuirala se sama, no bilo je i ozlijeđenih koje je trebalo pronaći i zbrinuti.

Scenarij je to pokazne vježbe civilne zaštite održane danas prijepodne u centru Koprivnice čiji je cilj bio praktična provjera Plana zaštite i spašavanja i Plana civilne zaštite Grada Koprivnice.

“Potres” se dogodio u 10 sati, a samo nekoliko minuta nakon toga hitne službe već su bile pred zgradom. Tri su osobe ostale “zarobljene” u ruševinama. Vatrogasci su ušli u zgradu, ugasili požar i dvije osobe izvukli iz zgrade te ih predali djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije. Tri osobe evakuirane su skakanjem na zračni jastuk, a treću zarobljenu osobu izvukli su članovi Stanice Koprivnica Hrvatske gorske službe spašavanja tzv. “tirolskom prečom”. Jednu ozlijeđenu osobu zbrinula je ekipa Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, a dvije su odvezene u koprivničku bolnicu.

Mjesto nesreće osiguravala je policija, a koprivnički GSS-ovci dronom su nadzirali poprište i procjenjivali razmjere “potresa”.

Vježba civilne zaštite: potres u Gradskoj upravi

Posted by Drava.info on Tuesday, November 27, 2018

 

zatvori