Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Marin Ivanović – Stoka o svom paklu droge: Klinci mi pišu da su zbog mene zatražili pomoć, a to je cilj svega

Punoljetni učenici koprivničkih srednjih škola te studenti Sveučilišta Sjever danas su u Kinu Velebit slušali ispovijest borbe protiv ovisnosti o narkoticima poznatog hrvatskog repera Marina Ivanovića – Stoke.

Edukativnu predstavu “Stara škola kreka” za njih je organizirala Policijska uprava koprivničko-križevačka.

– Ovo je jedinstvena prilika da mladi ljudi na osebujan način dožive priču čovjeka koji je bio u paklu droge. Imala sam priliku već vidjeti predstavu i to je priča iz srca osobe koja je prošla ono najgore i koja danas ima priliku mladima reći da postoji drugi izbor – kazala je policijska službenica u uredu načelnika za prevenciju Maja Gregurović.

Snimila Nela Carek.

Marin Ivanović – Stoka ove je godine izveo već pedesetak predstava diljem Hrvatske i najdraže mu je kad od mladih čuje da ih je njegova priča uzdrmala.

– Stvarno dobivam jako puno poruka u kojima mi klinci pišu da su se obratili zbog mene, da su zatražili pomoć, a to je cilj svega. Smatram da sam preživio sve što sam radio, dok su drugi pored mene umirali, jer mi je Bog dao priliku kako bih mladima mogao ispričati ovu priču. Zahvalan sam mu na tome – rekao je Stoka okupljenim novinarima.

Snimila Nela Carek.

Nakon predstava održana je javna tribina na temu “Ovisnosti i zlouporaba droga – od problema do rješenja” na kojoj su govorili predstavnica Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske Smilja Bagarić, psiholog na Odjelu psihijatrije Opće bolnice “Dr. Tomislav Bardek” Milan Čapalija, policijska službenica Službe kriminaliteta droga Anamarija Bregeš, Davorka Gazdek i Marija Čular-Turk iz Zavoda za javno zdravstvo naše županije, Dario Babić kao pomoćnik načelnika Policijske postaje Koprivnica te gradska pročelnica Ana Mlinarić.

zatvori