Subota, 12. listopada 2024.

FOTO Broje se glasovi nakon izbora, evo prvih neslužbenih rezultata

Građani Koprivnice danas su birali predstavnike u vijeća mjesnih odbora.

Birališta su zatvorena u 19 sati, a prema prvim rezultatima izlaznost je bila dosta slaba. Nezadovoljni time su u koprivničkim organizacijama Hrvatske demokratske zajednice i Socijaldemokratske partije.

– Moram priznati da su mi očekivanja bila veća. Nadao sam se da će više građana grada Koprivnice izaći na izbore, ali prema rezultatima koji su objavljeni u 16 sati izlaznost je mala. Nešto je veća nego prije četiri godine, ali to je neznatno u odnosu na naše mišljenje da su ti izbori važni za ljude koji žive u tim odborima i koji mogu napraviti nešto za svoj kvart – rekao nam je netom po zatvaranju birališta predsjednik gradske organizacije HDZ-a Goran Kovačić dodavši da smatra da u Koprivnici ima previše mjesnih odbora.

Što se tiče konačnih rezultata u HDZ-u bi bili zadovoljni, kako je rekao predsjednik Kovačić, kad bi zadržali ono što imaju.

Iako su rezultati koji pristižu u koprivnički SDP obećavajući, predsjedniku Tomislavu Golubiću žao je što je izlaznost bila mala:

– Vjerojatno je kiša donijela svoje pa su ljudi na ove izbore koji inače nisu atraktivni još manje izašli. U prigradskim naseljima je zasad izlaznost veća nego u gradu i mislim da bi trebalo razmisliti o ustrojstvu mjesnih odbora i prekrajanju istih jer su mjesni odbor izgubili smisao.

No vjerujemo da ćemo biti pobjednička koalicija, zaključio je Golubić.

Privremene neslužbene rezultate potražite ovdje.

Snimila Nela Carek.
Snimila Nela Carek.
Snimila Nela Carek.
Snimila Nela Carek.
Snimila Nela Carek.
Snimila Nela Carek.
Snimila Nela Carek.
Snimila Nela Carek.,
Slušaj uživo
zatvori