Petak, 26. travnja 2024.

BRKATI STUDENI Rukometaši i ove godine puštaju brkove i bradu kako bi upozorili muškarce da pripaze na svoje zdravlje

Koprivnički rukometaši i ove su se godine uključili u akciju ‘Movember’ – tijekom cijelog mjeseca studenog neće se brijati kako bi dali podršku Hrvatskoj ligi protiv raka u podizanju svijesti o raku prostate.

Ono što je listopad za žene i borbu protiv raka dojke, to je studeni za muškarce i borbu protiv raka prostate. Movember ili NoShave November ove se godine obilježava po 14. puta i poziva muškarce da tijekom 11. mjeseca puštaju brkove i time daju svoj doprinos podizanju svijesti ne samo o raku prostate već i drugim “muškim” bolestima, poput raka testisa. Rak prostate drugi je najčešći rak u muškoj populaciji, ali ako se rano otkrije u 96% slučajeva je izlječiv, što znači da je prevencija presudna.

Članovi Rukometnog kluba Koprivnica – NOA, treneri i igrači, ponovno će podržati ovu akciju na način da će tijekom studenog puštati brkove i bradu. U zadnjem tjednu studenoga putem Facebook stranice kluba birat će se najbolji brk čiji će vlasnik biti prigodno nagrađen, a na domaćim utakmicama Koprivnica – NOE prikupljat će se dobrovoljni prilozi za borbu protiv raka prostate koji će biti proslijeđeni Hrvatskoj ligi protiv raka.

Svakako vrijedi istaknuti da je koprivničkim rukometašima, kao redovnim sudionicima ovog projekta, Hrvatska liga protiv raka ponudila ugovornu suradnju kako bi postali nositelji ovog projekta u Koprivničko-križevačkoj županiji.

“Pozivamo ovim putem sve muškarce, sve sportske klubove da tijekom mjeseca studenog puštaju svoje muževne brkove i brade i ne zaborave kontrolirati svoje zdravlje!”, poručili su rukometaši.

Donacije je moguće uplatiti i na račun Hrvatske lige za borbu protiv raka: HR1523400091100010320.

zatvori