Petak, 26. travnja 2024.

BERBA MEDALJA Podravkini hrvači sjajni na Međunarodnom turniru u Petrinji

Protekle subote u Petrinji je održano 12. izdanje Međunarodnog memorijalnog hrvačkog turnira ‘Mirko Kosmat’, a predstavnici Hrvačkog kluba Podravka ostvarili su sjajne rezultate.

Na turniru na kojem je nastupilo ukupno 219 hrvača iz 20 klubova iz Bosne i Hercegovine, Mađarske i Hrvatske, Podravka je s ukupno osam medalja (četiri zlatne, tri srebrne i jednom brončanom) u ekipnom poretku zauzela odlično peto mjesto.

Ivan Adžaga bio je sjajan te je u kategoriji do 54 kilograma uzrasne skupine mlađih dječaka s četiri pobjede uvjerljivo došao do prvog mjesta. U istoj uzrasnoj skupini do prvih mjesta došla su i braća Benko. Ivan Benko s dvije je pobjede bio prvi u kategoriji do 36 kilograma dok je stariji brat Josip s tri pobjede bio najbolji u kategoriji do 65 kilograma.

Do prvog mjesta došao je i Tomas Kičinbaći kod mlađih početnika u kategoriji do 33 kilograma. Tomas je na turniru zabilježio tri pobjede. U istoj težinskoj i uzrasnoj kategoriji još su nastupili Ali Ustundag i Josip Petak. Ustundag je s dvije pobjede i porazom osvojio drugo mjesto dok je Josip s dvije izgubljene i jednom pobjedom bio treći.

Kod početnika u kategoriji do 49 kilograma Filip Kuharić natjecanje je završio kao drugoplasirani.

Medalju srebrnog sjaja osvojio je i Luka Šulj nastupom u kategoriji do 59 kilograma. Marko Špernjak u kategoriji do 54 kilograma s jednom pobjedom i jednom izgubljenom borbom nije uspio doći do plasmana u kategoriji. Do plasmana ovaj put nisu došli ni Noa Ljubić, Nikola Golubović i Mike Golubić koji su nastupili u kategoriji do 30 kilograma. Jan Petrović u kategoriji do 40 kilograma i Matija Mohenski u kategoriji do 49 kilograma također ostali su bez plasmana. Oni su izgubili svoje prve borbe u kategoriji, a kako njihov protivnik nije došao do finala njima je time bilo onemogućeno daljnje natjecanje kroz repasaž.

Četrnaestoricu hrvača u Petrinji vodili su treneri Saša Šprem i Luka Mihalec.

zatvori