Petak, 26. travnja 2024.

Župan Koren: Naša županija dobro stoji po pitanju financija, ovu smo godinu iskoristili za stabiliziranje stanja

U županijskoj upravi intenzivno rade na pripremi proračuna za iduću godinu.

Rekao je to odgovarajući na novinarsko pitanje podravsko-prigorski župan Darko Koren te pojasnio:

– Mogu samo globalno reći da mi dobro stojimo po pitanju proračunskih politika i financija općenito. Ovu smo godinu iskoristili kao godinu stabiliziranja stanja. Apsolutno nemamo nikakvih problema sa servisiranjem svih svojih obveza i funkcija za koje smo zaduženi. Čak nam se otvaraju mogućnosti da iduće godine idemo u zaduživanje, iako o tome trenutno ne razmišljamo. Smatramo da u okviru postojećeg funkcioniranja i proračunskih gabarita možemo sasvim komotno funkcionirati.

A na upit Drave.info razmišljaju li o konkretnoj namjeni mogućeg kreditnog zaduženja, te što je s projektom izgradnje nove obrtničke škole u Koprivnici, župan Koren je odgovorio:

– Rekao sam da financijski toliko dobro stojimo do te mjere da se otvara mogućnost kreditnog zaduženja. No, nisam rekao da ćemo je i iskoristiti. To je pitanje naših projekcija i računica. Nismo za sad konkretno o tome razmišljali. A projekt Obrtničke škole opterećen je “samo” gabaritom investicije. 80 milijuna kuna – to je nemoguće čak ni kreditno se zadužiti. Bez sudjelovanja države ili fondova iz kojih je taj projekt moguće financirati, mi to ne možemo ni uz najbolju volju i želju. Tako da – tu smo gdje jesmo. Čekamo prvu priliku koja će nam to omogućiti.

zatvori