Subota, 27. travnja 2024.

Vozio Podravskom magistralom čak 156 kilometara na sat

Pojačani nadzor prometa koji je policija provodila tijekom vikenda donio je rezultate, sudeći prema izvješću Policijske uprave koprivničko-križevačke. Sankcionirano je, naime, gotovo 200 prometnih prekršaja, četiri su vozača uklonjena iz prometa dok se ne ‘razbistre’, a četiri su uhićena.

Od petka do nedjelje zabilježene su tri prometne nesreće u kojima je jedna osoba teže ozlijeđena, a u jednoj je sudjelovao vozač pod utjecajem alkohola.

Od ukupno 193 prometna prekršaja, 49 se odnosilo na upravljanje pod utjecajem alkohola, a 50 na nepropisnu ili neprilagođenu brzinu. 10 vozača uhvaćeno je kako “mobitelira” tijekom vožnje, a 40 ih nije koristilo sigurnosni pojas ili autosjedalicu.

Mladi vozači tijekom vikenda nisu prouzročili prometne nesreće, ali je njih četiri sankcionirano zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Najviše je “napuhao” 22-godišnjak uhvaćen u subotu navečer u Đurđevcu – 1,21 promil.

Četiri su vozača zadržana do otriježnjenja, četiri su uhićena i protiv trojice provedeni su žurni prekršajni postupci.

Alkoholni rekorder vikenda bio je 48-godišnji vozač osobnog automobila uhvaćen u noći sa subote na nedjelju u Kalničkoj ulici u Križevcima – imao je 2,67 promila alkohola u organizmu.

Rekorder što se tiče brzine bio je 47-godišnjak koji je u subotu navečer na otvorenom dijelu Podravske magistrale između Virja i Đurđevca vozio čak 156 kilometara na sat, usprkos ograničenju na 90.

zatvori