Subota, 18. svibnja 2024.

Voćarski put konačno će dobiti asfalt, a u Gradskoj upravi spremni su početi rješavati još jednu crnu točku

Čini se da će Voćarski put u Koprivnici konačno dobiti asfalt. Gradska uprava početkom rujna je dobila građevinsku dozvolu i čini se da taj projekt više ništa ne može zaustaviti.

Rekao je to Dravi.info pročelnik za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Tomislav Golubić:

– Da, Voćarski put sad stvarno ide. Nema razloga da se to sve skupa ne napravi. Javna nabava za izvođače radova je pokrenuta. Objavljena je u Oglasniku javne nabave od ponedjeljka. Očekujemo da ćemo kroz mjesec, mjesec i pol dana imati izvođača radova kojeg ćemo uvesti u posao. Bez obzira na to što ulazimo u hladnije doba godine, mi namjeravamo krenuti s radovima. Nekakav je plan da bi u proljeće stanovnici Voćarskog puta imali asfalt.

Za uređenje oko 820 metara duge dionice, Grad će iz svog proračuna izdvojiti oko 1,7 milijuna kuna. A u Gradskoj upravi spremni su ove godine početi rješavati još jednu crnu točku u životu koprivničkih građana, kaže pročelnik Golubić:

Snimila Nela Carek.

– I. Močilski odvojak je nešto za što isto do kraja godine namjeravamo imati izvođača radova, provedenu javnu nabavu i ugovor s izvođačem. Sredstva su osigurana također kroz Program gradnje. Građevinsku dozvolu imamo, do kraja godine vjerujem da ćemo imati i izvođača i nema razloga da se to sve ne provede. Osim samog kolnika planiramo i rješavanje sustava oborinske odvodnje. Naši planovi su takvi da bismo do snijega i prvih jačih oborina zakopali cijevi oborinske odvodnje tako da to uvjetno rečeno prezimi, a na proljeće bismo po tom dijelu povukli asfalt.

Pročelnik Golubić podsjetio je i na to da su u tijeku radovi na spojnoj cesti između Starigrada i Reke, na uređenju Bilogorske u Bakovčicama te u Herešinu na spoju Ulice Darka Ozmeca i Školske. To je samo dio velikih infrastrukturnih zahvata koji su u tijeku u Koprivnici, istakao je pročelnik Golubić te najavio da će do kraja godine, na prijedlog građana, ispred Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce urediti parkiralište.

Sličan zahvat slijedi i kod društvenog doma u Reki. Uslijedit će i rješavanje problema s odvodnjom kod III. i V. Vinogradskog odvojka. Do kraja godine uredit će i uspon Bukovačke ulice u Draganovcu, gdje će ugraditi plastične rešetke i tako stabilizirati sipinu.

– Za ta su rješenja uvelike zaslužni građani koji su nam i dali prijedloge tijekom zborova građana na kojima smo se okupljali posljednjih tjedana – rekao je pročelnik Golubić te pozvao građane na nastavak suradnje:

– Doista pozivam građane da dođu, osobito utorkom kad imamo dulje radno vrijeme. Građani sami najbolje znaju kakva je situacija kod njih na terenu. Vrijedno nam je poslušati ih i spremni smo angažirati se i na optimalan način rješavati zajedničke probleme – zaključio je pročelnik Golubić.

zatvori