Ponedjeljak, 7. listopada 2024.

Tomislav Ivković nakon poraza od Dinama: Nismo zaslužili izgubiti

Slaven Belupo i Dinamo odigrali su utakmicu 12. kola Hrvatski Telekom Prve lige, a ‘modri’ su slavili s 2:0.

Utakmicu je svakako obilježila sporna situacija u kojoj je Slaven Belupo možda i oštećen za jedanaesterac. Na kraju je Dinamo slavio s 2:0, ali većim dijelom utakmice nogometaši Slaven Belupa djelovali su veoma dobro, međutim izostala je konkretnost pred Dinamovim vratima.

– Možda bi trebale naočale, možda sam ja gledao drugu utakmicu. Mislim da smo imali potpunu kontrolu utakmice, Dinamo do pogotka nije ozbiljnije zapucao po našem golu, a onda se dogodilo ono na što smo upozoravali cijeli tjedan. Prema svemu što smo odigrali nismo zaslužili izgubiti. Kad igraš protiv nekog kao što je Dinamo možeš očekivati da će zabiti iz ničega. Danas je bilo puno toga ničega s njihove strane, a mi smo do 77. minute bili dobri, pa čak i bolji. Takva greška kao kod prvog pogodaka ne smije nam se dogoditi, lopta predugo putuje, a mi nismo imali pravu reakciju na tu loptu – rekao je trener Slaven Belupa, Tomislav Ivković.

Iako Dinamo do 60. minute nije izgledao dobro, trener ‘modrih’ Nenad Bjelica u igru je uveo Oršića i sjajnog Olma, a to se pokazalo presudnim.

– Zaslužena pobjeda Dinama, pokazali smo više u drugom dijelu gdje smo imali dosta prilika u kojima smo mogli zabiti i zato sam zadovoljan. U prvom poluvremenu malo smo se kretali, malo smo se nudili kad smo imali loptu. Kad smo počeli igrati kako želimo, a to je preko protivničkih bokova, bilo je bolje. Zadovoljan sam i zbog rotacija, vratili su se Moro i Šitum i to je još jedna pozitivna stvar. Olmo i Oršić dali su drugu dimenziju, u sjajnoj su formi i digli su ekipu. – zaključio je trener Dinama, Nenad Bjelica.

Ivković je i prokomentirao spornu situacija koja se odvila u Dinamovom šesnaestercu.

– Sa svoje pozicije nisam mogao najbolje vidjeti, ali znam da Bongongui nije igrač koji glumi, ne pada ni na treningu kada ga udariš – objasnio je Ivković.

U idućem kolu Farmaceuti putuju na gostovanje kod zaprešićkog Intera, a Dinamo pak čeka teško gostovanje kod Osijeka.

 

Slušaj uživo
zatvori