Petak, 26. travnja 2024.

Stegovno povjerenstvo sankcioniralo profesora koji se pijan potukao na maturalnoj

Profesor Neven Nemet redovno radi na svom radnom mjestu u Obrtničkoj školi u Koprivnici.

Potvrdio je to Dravi.info ravnatelj Obrtničke škole Zlatko Martić. Na naš upit je li profesor sankcioniran zbog ispada na maturalnoj zabavi, ravnatelj Martić nam je proslijedio odgovor predsjednice stegovnog povjerenstva u kojemu stoji:

“Poštovani,

u skladu sa važećim aktima škole, stegovna komisija Obrtničke škole Koprivnica izrekla je Nevenu Nemetu mjeru javna opomena.”

Ravnatelj Martić pojasnio nam je i da ime predsjednice stegovnog povjerenstva nije navedeno u odgovoru radi – kako ističe, zaštite osobnih podataka zaposlenika. To je, kaže, sukladno Općoj uredbi (EU) 2016/679.

Podsjetimo, profesor Nemet je sudjelovao ljetos u tučnjavi na maturalnoj zabavi u Koprivnici na koju je bio pozvan kao gost. Plesao je u društvu učenika, pod utjecajem alkohola i gol do pojasa. Kad je primijetio da ga snimaju mobitelom, napao je učenika koji mu je uzvratio. Profesor je zadobio teže tjelesne ozljede zbog kojih je bio na bolničkom liječenju.

Od ravnatelja Martića doznajemo da je škola – do tad uzornog učenika koji nikad nije imao nikakvih ispada, sankcionirala opomenom pred isključenje. No to ga nije spriječilo da uspješno položi maturu.

A profesor Nemet, neslužbeno doznajemo, za ispad se ispričao kolegama u zbornici.

zatvori