Subota, 27. travnja 2024.

Slaven Belupo nadigrao Istru i prekinuo niz od pet kola bez pobjede

Slaven Belupo večeras je na koprivničkom stadionu ‘Ivan Kušek Apaš’ pobijedio Istru 1961. i time prekinuo niz od pet prvenstvenih kola bez pobjede. Farmaceuti su slavili rezultatom 3:1 pogocima Vidovića u prvom te Mendyja i Bačelića Grgića u drugom poluvremenu.

Trener Tomislav Ivković na teren je poslao isti sastav kao i protiv Rijeke u prošlotjednom remiju: Vinka Međimorca u prvih 11 zamijenio je Marko Karamarko.

Farmaceuti su rano poveli. Već u 9. minuti susreta Miloš Vidović zabio je za 1:0 s osam metara, a samo pet minuta kasnije asistent tog pogotka Bruno Bogojević iz još veće blizine gađa ravno u vratara gostiju.

U nastavku utakmice trener Ivković na teren je umjesto Jelića poslao Mendyja koji ubrzo, u 66. minuti, postiže pogodak za 2:0. Gosti iz Pule smanjili su na 2:1 u 75. minuti, strijelac je bio Perić-Komšić, a u sudačkoj nadoknadi konačnih 3:1 za Slaven postavio je Bačelić Grgić.

Slaven Belupo sljedećeg vikenda neće igrati zbog reprezentativne stanke, a za dva tjedna na koprivnički stadion dolazi Gorica.

Koprivnica, Gradski stadion Ivan Kušek Apaš– 06.10.2018.
10. kolo Hrvatski Telekom Prve lige

NK Slaven Belupo – NK Istra 1961 3:1 (1:0)
Slaven Belupo: Marković – Karamarko, Nowak Šarlija – Bogojević, Vidović, Puclin, Delić – Bongongui (od 90. Lima), Gordana (od 65. Bačelić Grgić) – Jelić (od 60. Mendy). Trener: Tomislav Ivković
Istra 1961: Ćondrić – Grujević, Rufati, Bosančić, Rubić (od 84. Traore) – Ivančić (od 70. Perić Komšić), Segado, Regan – Sane, Mierez, Rodriguez. Trener: Curro Torres.
Suci: Dario Bel (Osijek), Goran Pataki (Đakovo), Kristijan Novosel (Valpovo), Ivan Matić (Osijek)
Delegat: Ivor Grba (Strmec)
Žuti kartoni: Bogojević 45′, Gordana 65′ (Slaven Belupo); Segado 41′, Mierez 65′ (Istra)
Crveni kartoni: (Slaven Belupo); – (Istra)
Strijelci: 1:0 Vidović 8′, 2:0 Mendy 66′, 2:1 Perić Komšić 75′

Izvor: nk-slaven-belupo.hr
Izvor: nk-slaven-belupo.hr
Izvor: nk-slaven-belupo.hr
zatvori