Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.

Sedam pješačkih prijelaza po Koprivnici dobit će svjetlosnu signalizaciju

U koprivničkoj Gradskoj upravi nastavljaju sa zahvatima koji povećavaju sigurnost u prometu.

Tako je u tijeku nabava opreme za dodatno obilježavanje pješačkih prijelaza svjetlosnom signalizacijom, što planiraju odraditi ove jeseni, rekao je to Dravi.info pročelnik za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Tomislav Golubić:

Snimio Marko Posavec.

– Mi smo na jedan natječaj prijavili jako puno naših pješačkih prijelaza, u vrijednosti oko 260.000 kuna. No iako smo planirali, novac na tom natječaju nismo dobili. Međutim, Grad je svejedno odlučio uložiti vlastita sredstva u dodatno povećanje sigurnosti pješačkih prijelaza. Tako će bljeskalicama, dodatnim osvjetljenjem, radarskim sustavima dodatno obilježiti prijelaze na sedam lokacija u gradu Koprivnici.

Pročelnik Golubić uvjeren je da će građani povećanje sigurnosti u prometu uočiti već za oko mjesec dana. A sigurnosti građana pridonijet će i zahvati na javnoj rasvjeti, najavio je:

– Planiramo zamijeniti led svjetiljke u užem centru grada. Zahvat je vrijedan oko 100.000 kuna. Planiramo zamijeniti svjetiljke javne rasvjete u Ulici Donji Banovec, Marofskoj i Meštrovićevoj te na Trgu dr Tomislava Bardeka. Totalno ćemo modernizirati sustav javne rasvjete – svjetlo-tehnički će odgovarati a istovremeno ćemo imati manje troškove električne energije.

I ovi bi zahvati, prema riječima pročelnika Golubića, trebali biti realizirani ove jeseni.

zatvori