Petak, 24. svibnja 2024.

PRAZNIK TRČANJA Odvažite se i prijavite za jubilarnu Atletsku utrku grada Koprivnice

Pred nama je jubilarna 40. Međunarodna atletska utrka grada Koprivnice.

Podsjetimo, trči se povodom proslave Dana grada, a na njoj godinama sudjeluje veliki broj natjecatelja, što iz grada, što iz ostalih dijelova Hrvatske i susjednih zemalja. Bit će to polaznici koprivničkih dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola te članovi atletskih klubova iz Hrvatske te van granica Lijepe naše.

– Utrka je jedinstvena prilika u godinu dana za sve one koji žele i misle da može otrčati svoju dionicu. Da nema ove utrke mnogi ne bi osjetili čar jedne atletske utrke. Odvažite se, dođite, nećete požaliti. Čeka nas lijepo vrijeme i vjerujem da 11. studenog možemo prozvati praznikom trčanja u Koprivnici – kaže ravnatelj utrke, proslavljeni hrvatski atletičar Branko Zorko.

Snimio Marko Posavec.

Što se tiče tehničkih informacija, istaknimo da će natjecatelji biti podijeljeni u 16 kategorija i da će se trčati 13 utrka. Start i cilj utrke tradicionalno su na Zrinskom trgu, a prolazit će gradskim ulicama, trgovima i parkom.

Podsjetimo i da je pokrovitelj utrke Grad Koprivnica, a organizator Zajednica športskih udruga grada Koprivnice u suradnji s Obrtničkom školom Koprivnica i koprivničkim atletskim sucima.

Utrka počinje u 9:45 sati i prijaviti se možete do samo starta. Više detalja i obrazac za prijave potražite ovdje.

zatvori