Subota, 27. travnja 2024.

Podravka Vegeta upisala još jednu uvjerljivu prvenstvenu pobjedu

Još jednu visoku prvenstvenu pobjedu upisale su rukometašice Podravka Vegete u 7. kolu Prve HRL za žene u Koprivnici gdje je ovoga puta domaćin bio ŽRK Split 2010.

Rukometašice Podravka Vegete odigrale su jednu čvrstu prvenstvenu utakmicu te u tablicu hrvatske rukometne lige upisale još dva vrijedna boda.

Prvo poluvrijeme obilovalo je tehničkim pogreškama na obje strane, ali i fantastičnim obranama Podravkine Jovane Risović kao i vratarke Splita Ivone Stilinović koje su obje skupile po sedam obrana.

Unatoč čvrstoj igri, nije bilo mnogo isključenja te su igračice Podravke dobrom igrom i akcijama na odmor uspjele otići sa 7 golova prednosti i rezultatom 8:15. U prvom poluvremenu pogocima su se osobito istaknule Nikolina Zadravec (4 pogotka) i Karyna Yezhykava (5 pogodaka).

U drugom poluvremenu naše rukometašice su rutinskom igrom zadržale rezultatsku prednost te uz nekoliko lijepih akcija i “cepelina” stigle do pobjede rezultatom 17:29. Najučinkovitije u redovima RK Podravke Vegete su bile Nikolina Zadravec sa 7 i Karyna Yezhykava sa 6 pogodaka. Pohvalan je nastup vratarke ŽRK Split 2010 Ivone Stilinović koja je skupila 14 obrana te spasila rukometašice Splita od veće rezultatske razlike.

Ovim nastupom rukometašice Podravke su odlično najavile utakmicu 4. kola EHF Lige prvakinja u kojem 3. studenog gostuju kod Krim Mercatora u Ljubljani.

zatvori