Petak, 26. travnja 2024.

PANONIJA I SIGETEC NA VRHU 2. ŽNL Denis Benko: Prvo mjesto sada nam postaje imperativ, Filip Blažotić: Želja nam je viši rang

Proteklog vikenda odigrane su utakmice osmog kola Druge županijske nogometne lige, a na vrh tablice zasjele su dvije momčadi koje su susjedski rivali – Panonija iz Peteranca i Mladost iz Sigeca.

Obje momčadi imaju po 19 bodova, šest pobjeda, jedan remi te jedan poraz, ali Panonija je trenutno prva zbog bolje gol-razlike. Peterančani su postigli 34 pogotka i primili tek njih 8, dok Sigećani imaju gol-razliku +13.

Podsjetimo, Panonija je proteklog vikenda na domaćem terenu “pregazila” Kalnik s visokih 11:0, a Mladost je očekivano pobijedila “fenjeraša” Prugovac s 4:1.

– Ulaskom u sezonu nismo imali ambicija biti prvi, cilj nam je bio biti među prvih par najboljih ekipa u Drugoj ŽNL. Međutim, sad vidimo da smo spremni za sam vrh i s Panonijom ćemo se boriti za prvo mjesto. Nažalost, nedostatak nam je igrački kadar koji je dosta “tanak” te ćemo ulaskom u drugu polusezonu pokušati poraditi na pojačanjima – rekao je sjajni vezni igrač Sigeca, Denis Benko.

S druge strane, Panonija u svojim redovima ima nekoliko dobro poznatih igračkih imena i nemaju problema sa širinom kadra.

– Početkom sezone na klupu je stigao trener Vedran Vedriš, prošli smo dobre i kvalitetne pripreme. Naš cilj od početka sezone je osvojiti prvo ili drugo mjesto koje bi nas vratilo u Prvu ligu. Nismo dobro startali, krenuli smo porazom, ali digli smo se i skupili glave. Već sedam kola smo bez poraza, skupili smo šest pobjeda i jedan remi – objasnio je igrač Panonije Filip Blažotić.

Iako su na terenu ljuti protivnici, oba igrača cijene svoje suparnike.

– Panonije je zaista dobra momčad koja uz domaće dečke ima i dosta kvalitetnih pojačanja izvana i zasigurno će pokušati svim silama izboriti plasman u Prvu ŽNL – rekao je Benko.

– Sigetec je vrlo dobra momčad, imaju kvalitetne igrače i već su par godina u vrhu Druge ŽNL – riječi su Blažotića.

Panonija u devetom kolu Druge ŽNL ide na teško gostovanje kod trećeplasiranog Starigrada, a Sigetec će na domaćem terenu biti favorit u utakmici protiv Reke.

Obje momčadi pokušat će doći do nova tri boda, ali i jednim okom pratiti zbivanja kod svog konkurenta kako bi iskoristile eventualni kiks i bodovno se udaljile.

zatvori