Nedjelja, 6. listopada 2024.

OSVIT IDE NA NOGE PROBUĐENOM BORCU Vedran Petak: Moramo dati 120 posto pa nas možda pomazi i sportska sreća

Nogometaši Osvita iz Đelekovca prošle su nedjelje ispustili vodeću poziciju Prve županijske nogometne lige, a ove ih nedjelje očekuje derbi susret kod Borca iz Imbriovca.

Podsjetimo, Osvit je protekle nedjelje poražen na domaćem terenu od Tomislav-Radnika iz Svetog Ivana Žabna s 2:0.

Tom pobjedom, nogometaši Tomislav-Radnika preuzeli su prvo mjesto Prve županijske nogometne lige, a Osvit se trenutno nalazi na trećem mjestu.

– Što se tiče poraza od Tomislav-Radnik, mogu reći da je autogol koji smo si nesretno zabili u prvoj minuti utakmice usmjerio susret na mlin gostiju. U prvom poluvremenu gosti su bili bolja ekipa, teško se bilo oporaviti od tog šoka u prvoj minuti. U drugom poluvremenu stisnuli smo i par puta priprijetili, imali smo par dobrih šansi za povratak u utakmicu, ali presjekla nas je jedna kontra i primili smo pogodak za 0:2. Nismo bili na potrebnoj razini i Tomislav-Radnik je zasluženo slavio – rekao je Vedran Petak, kapetan Osvita.

Već ove nedjelje, nogometaše Osvita čeka novi težak susret jer gostuju kod probuđene momčadi Borca iz Imbriovca.

Imbriovčani su u pretprošlom kolu slavili u županijskom ‘el clasicu’ protiv Tomislava iz Drnja s 3:0 i ta pobjeda kao da ih je moralno podigla.

U prošlom kolu pobijedili su i na gostovanju u Molvama (2:0) i trenutno se nalaze na petom mjestu prvenstvene tablice s 14 osvojenih bodova.

– Što se tiče derbija u Imbriovcu, mislim da se teško možemo nečemu nadati s obzirom na vrlo vjerojatni izostanak čak šest standardnih igrača. S obzirom na vjerojatne sastave, Borac je daleko kvalitetnija ekipa i sve osim njihove pobjede bilo bi ogromno iznenađenje. Na nama je da u nedjelju damo svojih 120 posto pa nas možda i sportska sreća pomazi – zaključio je Petak.

Osvit će u nedjelju ući u susret bez Paradžika, Lončara, Kureka, ali i kapetana Petaka, koji su suspendirani zbog tri žuta kartona. Osim njih, Osvit neće moći računati ni na dva ozlijeđena prvotimca.

S druge strane, Borac je lišen usluga suspendiranog Luke Mikora, ali i bez njega su izraziti favoriti protiv ‘okrnjenog’ Osvita.

Derbi susret između Borca i Osvita na rasporedu je ove nedjelje, 21. listopada, s početkom u 15:00 sati.

Slušaj uživo
zatvori