Subota, 20. travnja 2024.

NOVI KOLAPS Pao je napon u mreži, vlakovi stoje na mjestu

Novi problemi u željezničkom prometu. Nakon dvije nesreće proteklih dana – naleta vlaka na ostavljenu šinu i sudara vlaka s kamionom – danas je nestalo struje.

NOVO 14:55 Dionica Koprivnica – Mučna Reka otvorena je za promet. U tijeku je normalizacija željezničkog prometa na toj dionici.

Prema dostupnim informacijama došlo je do nestanka napona u kontaktnoj mreži na dionici željezničke pruge Koprivnica – Mučna Reka, zbog čega je promet u prekidu.

Do sanacije kvara putnike prevoze autobusi, no dolazi do velikih kašnjenja.

Na željezničkom kolodvoru u Koprivnici zatekla se i naša novinarka Nela Carek koja je snimila reakcije putnika. Marica je krenula iz Rijeke za Viroviticu i u Koprivnici je Dravi.info rekla:

– Strašno sam nezadovoljna. Platila sam kartu za brzi vlak, a putujem k’o da me voze tačkama. Silazila sam u Dugom Selu i presjela u brzi vlak do Vrbovca. Sad sam stigla autobusom i neću stići do Virovitice jer će mi otići autobus. Kasnimo do sada već sat i deset, a još nemaju rješenje kako ćemo stići do odredišta… Sad čekamo. Umjesto da vlak čeka nas.

Među putnicima su i srednjoškolci Leon iz Koprivnice i Paula iz Kunovec Brega koji putuju u školu u Đurđevac. Leon je nakon više od sata kašnjenja upozorio i da je na peronu isključen informativni semafor da se ne vidi koliko će vlakovi doista kasniti. I to, kaže, nije prvi puta

– Pisalo je 55, a već kasni više od sat i 20 minuta. To se stalno događa, već godinu dana. Svi vlakovi kasne… Nije nam baš drago što kasnimo u školu. Dobivamo puno neopravdanih, a ispričnicu ponekad ni ne žele dati.

Na koprivničkom kolodvoru do ovog trenutka nismo uspjeli doznati što se događa i kad će vlakovi krenuti. Uputili su nas na službe za odnose s javnošću u Zagrebu od kojih smo samo doznali da je uzrok zastoju prometa spomenuti pad napona.

Foto: Nela Carek.
zatvori