Četvrtak, 25. travnja 2024.

NOVI ALBUM Ivan Grobenski ‘o smrti i drugim problemima’

‘On Death & Other Problems’ novi je album mladog koprivničkog glazbenika Ivana Grobenskog, dostupan u digitalnom obliku u izdanju Intek Musica.

Ivan Grobenski svestrani je mladi glazbenik poznat po svom angažmanu u bendu Moskau, ali tek u projektu iza vlastitog imena i prezimena donosi svoju najizravniju i najiskreniju glazbu dosad.

Izvor: Intek Music.

Nakon hvaljenog uradi sam albuma “Lessons in Life and Love”, live albuma “Live Lessons” snimljenog u zagrebačkom Vinylu i spontanog, otočkog, mobitelom zabilježenog “Island Life” EP-a, Ivan Grobenski predstavlja novi album “On Death & Other Problems” koji se od 18. listopada može poslušati i preuzeti na digitalnim glazbenim servisima.

Album je snimljen na raznim zagrebačkim i koprivničkim lokacijama: u dnevnom boravku u Zagrebu, na livadi bivše koprivničke vojarne, u Grobnici i zagrebačkom Vinylu, a za mastering se pobrinuo Tomislav “Jones” Horvatinović.

Prateći bend “& Other Problems Evening Trio” čine Pavle Bojanić – bas gitara, Davor Lakuš – bubanj i Rajnard Hraščanec – vokal. Gosti na albumu su i Buga Klara Blanuša – vokal (“On Death and Other Problems”), Marko Lucijan Hraščanec – saksofon (“I Never Said It Was Nice” i “Happy Depression”), Hrvoje Štefanić – trombon, Jurica Rukljić – tuba (“Happy Depression”) te Vedran Peternel – FM radio (“Everything”).

Album sadrži osam pjesama koje nastoje prikazati otpor poludjelim silama političke korektnosti i internetskom ludilu. “On Death & Other Problems” zapravo je svojevrsna “stand-up komedija u sit-down ruhu” – teme su komične, ali ne tjeraju slušatelja na smijeh već na osobno estetsko promišljanje sadržaja.

Izvor: Intek Music.

Novi aktualni singl je pjesma “Island Life” za koji je spot snimio Nevio Smajić.

Album izdaje Intek Music.

Koncertna promocija albuma održat će se u zagrebačkom KSET-u u petak, 26. listopada od 20 sati, a uz Ivana Grobenskog i “& Other Problems Evening Trio” nastupit će i sastav Tyger Lamb te glazbeni gosti. Ulaznice možete nabaviti u pretprodaji u Dirty Old Shopu ili u KSET-u.

Album možete pronaći na sljedećim poveznicama:

zatvori