Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

PODRAVSKE SESVETE NA VRHU Kapetan Alen Dergez: Vjerujem da se možemo vratiti u viši rang, ali sezona je duga

Nogometaši Drave iz Podravskih Sesveta već su na početku sezone pokazali da su u ovom trenutku najbolja momčad u Trećoj županijskoj nogometnoj ligi.

Uoči početka sezone, klub je u tišini krojio ambicije koje trenutno pokazuju.

– Ove godine plan je bio vratiti što više domaćih igrača i dovesti nekoliko novih pojačanja te tako ostvariti povratak u viši rang. Uprava je odradila sjajan posao time što je uspjela vratiti četiri domaća igrača i dovesti četiri nova pojačanja – objasnio je kapetan Drave Alen Dergez.

Međutim, klub se prije nekoliko godina našao u velikim problemima.

– Prije nekoliko godina Drava je doživjela krizu zbog nedostatka financijskih sredstava te smo prihvatili ispadanje iz Prve u Treću županijsku ligu. Cilj nam je bio odmah iduće godine vratiti se u viši rang, no zbog raznih problema u klubu, ponajprije nedostatka financijskih sredstava, to nismo uspjeli ostvariti – rekao je Dergez.

Nakon šest odigranih kola, nogometaši Drave imaju šest pobjeda i nevjerojatnu gol-razliku od 38 postignutih i samo osam primljenih pogodaka. Redom su pobjeđivali Sokolovac (4:1), Pustakovec (7:2), Botinovec (7:1), imenjaka Dravu iz Selnice Podravske (6:1), Čvrstec (2:1) te Carevdar (12:1).

– Ovakav start u sezonu od šest pobjeda u prvenstvu smo očekivali jer smo sjajno odrađivali treninge te pripremne utakmice bez ijednog poraza i stvorila se pozitivna atmosfera u klubu i izvan njega. Ovdje bih posebno pohvalio našeg trenera Alena Zorića i kondicijskog trenera Sinišu Špiranca, koji su nas dobro pripremili tijekom predsezone – rekao je Dergez.

Uz sjajne igre u prvenstvu, Drava je izborila i osminu finala Županijskog nogometnog kupa. U pretkolu Županijskog kupa pobijedili su Prekodravac iz Ždale u gostima s 5:1, a pravu senzaciju priredili su u šesnaestini finala. Na domaćem terenu pobijedili su Ferdinandovac, sudionika Četvrte hrvatske nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica. Konačan rezultat bio je 4:3 za Dravu.

– U Kupu želimo otići što dalje da pokažemo da smo vrlo kvalitetna ekipa. Jedini problem je preklapanje studentskih obaveza i kup-utakmica jer većinu ekipe čine mladi igrači koji još uvijek idu na fakultet – objasnio je Dergez.

Nakon šest kola definitivno su ostavili dojam da ove sezone mogu do samog kraja.

– Vjerujem da možemo ostvariti povratak u viši rang, ali sezona je još duga. Međutim, nije nam problem pobijediti ni ekipe koje se natječu u višem rangu od nas, stoga mi prethodne pobjede ulijevaju optimizam da možemo biti konkurentni za naslov – zaključio je Dergez.

Drava će u sljedećem kolu nova tri boda tražiti na gostovanju u Gotalovu, gdje će igrati protiv pretposljednje plasiranog GOŠK-a.

Utakmica je na rasporedu ove nedjelje, 7. listopada.

zatvori