Petak, 26. travnja 2024.

Mreža nezavisnih lista: Povećanje cijene odvoza otpada za 50 posto očekivani je rezultat nesposobnosti gradske vlasti

Koprivnički ogranak Mreže nezavisnih lista traži povratak cijene odvoza otpada na razinu prije poskupljenja, za koje odgovornim smatra loše poslovne poteze gradske vlasti.

Priopćenje iz Mreže u nastavku prenosimo u cijelosti.


“Potezi SDPove gradske vlasti, predvođene mladim i agilnim gradonačelnikom Mišelom Jakšićem, koji je bez ikakvog radnog iskustva u poslovnom svijetu prošle godine dobio čast upravljati s desecima milijuna gradskih kuna, počeli su se u punoj snazi prelamati na leđima i džepovima Koprivničanaca.

Krenula su komunalna poskupljenja od nezapamćenih – 50 posto.

Lošim poslovnim potezima, poput prodaje profitabilnog plinskog biznisa, koji su u javnosti sustavno prikrivani dobrom vibrom i skupim zabavnim sadržajima za mase, SDPova vlast u nešto više od godinu dana uspjela je financijski na koljena baciti cijeli Komunalac. Zbog toga su prvo za 50 posto podigli cijenu parkiranja, no samo kao uvod u novo, 50-postotno poskupljenje odvoza otpada.

Obrazloženje iz Komunalca kako se cijena odvoza povećava samo zbog usklađivanja sa zakonima na razini države, smatramo uvredom zdravog razuma svih Koprivničanki i Koprivničanaca koji su ovih dana ostali šokirani iznosima na uplatnicama.

Koprivnička Mreža nezavisnih lista traži hitno vraćanje iznosa na stari obračun te transparentno i taksativno predočenje javnosti – koji su to troškovi zbog kojih bi cijena odvoza trebala rasti”, stoji u priopćenju koje potpisuje Mreža nezavisnih lista Koprivnica.

zatvori