Srijeda, 9. listopada 2024.

Koprivnica ostala bez titule najboljeg grada po kvaliteti života, Jakšić: Teško je biti nezadovoljan kad si u top 5

Premda je ostala bez laskave titule velikog grada najboljeg u Hrvatskoj po kvaliteti života, Koprivnica je ipak jedan od gradova u kojima se u Hrvatskoj najbolje živi.

Rekao je to Radio Dravi nakon jučerašnje svečanosti proglašenja najboljih gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić:

– Kad zbrojiš i oduzmeš da si među top 5 gradova za život u Republici Hrvatskoj, u društvu na kraju pobjednika Dubrovnika, Zagreba, Samobora, Varaždina… teško je reći da si nezadovoljan!

Koprivnički gradonačelnik kaže da je događaj u Šibeniku bio iznimno svečan i lijep, ne samo za Koprivnicu već i za ostale nominirane gradove:

– Ugodno je vidjeti da su gradovi pokretači razvoja Republike Hrvatske. Posebno nam je drago da možemo naglasiti – a nadam se da ćemo uskoro dobiti i sve podatke – da je samo ocjenjivanje doista napravljeno na visokom nivou, s jasnim mjerljivim uvjetima, s jasnim i mjerljivim rezultatima. Sigurno je da je to nakon dugo godina konačno jedno sveobuhvatno mjerenje kojim se utvrđivalo kako se živi u gradovima Republike Hrvatske.

Na naš upit što nakon ovog ocjenjivanja, u kom smjeru planira dalje voditi Koprivnicu, gradonačelnik Jakšić je odgovorio:

– Naš cilj je i dalje ostati jedan od najboljih gradova za život u Republici Hrvatskoj. Siguran sam da smo na dobrom putu.

Koprivnica je tako svrstana među pet velikih gradova u Hrvatskoj u kojima se najbolje živi. Najboljim je proglašen Dubrovnik. Križevci su najbolji po povlačenju EU novca, Varaždin je najbolji na području gospodarstva, a vrijedno je spomenuti i da je Novigrad Istarski, prijateljski grad Novigrada Podravskog, ocijenjen najboljim malim gradom za život u Hrvatskoj.

Recimo i da su ocjenjivanje organizirali portal gradonačelnik.hr, medijska kuća Hanza media i agencija Ipsos.

Slušaj uživo
zatvori