Snimio Marko Posavec.
Jubilarna deseta sezona KC lige, popularnog malonogometnog natjecanja koprivničkih rekreativaca, ipak će se igrati. Postignut je, naime, dogovor organizatora – Koprivničke udruge za rekreativni sport (KURS) i Srednje škole Koprivnica koja upravlja dvoranom.

Kako smo proteklih dana pisali, “zapelo” je na ugostiteljskom dijelu KC lige, odnosno prostora za prodaju pića u predvorju dvorane. Predsjednik KURS-a Tomislav Zalar maloprije nam je potvrdio da je sve riješeno, da je preostalo samo formalno “amenovati” dogovor i da KC liga počinje prema planu, iduće subote. Sve će biti kao i ranijih godina, i što se tiče sportskog i što se tiče ugostiteljskog dijela.

Ono što još nije poznato je hoće li KC liga ove sezone imati 12 momčadi kao i do sada ili će ih biti dvije manje. Naime, Sedma sila i Protim/Mavik/Mesnice Martinjak odustale su od natjecanja, a za kvalifikacijski turnir koji se trebao održati prošle subote prijavile su se samo dvije ekipe: Autolimarija Krešo i Restoran Zrinski. Po tome bi one automatski prošle kvalifikacije, no Zalar nam je rekao da još nisu do kraja odlučili o sastavu lige ove sezone.

Nova sezona kreće iduće subote, 10. studenog. Istoga dana, jubilarnih deset godina KC lige i desetu obljetnicu osnivanja KURS-a, KURS i prijatelji proslavit će koncertom Zadruge u Kugli. Proslava obljetnice bit će zatvorenog tipa, a podržao ju je Grad Koprivnica.