Utorak, 19. ožujka 2024.

KC LIGA IDE DALJE Dogovor je postignut, utakmice počinju sljedećeg vikenda

Jubilarna deseta sezona KC lige, popularnog malonogometnog natjecanja koprivničkih rekreativaca, ipak će se igrati. Postignut je, naime, dogovor organizatora – Koprivničke udruge za rekreativni sport (KURS) i Srednje škole Koprivnica koja upravlja dvoranom.

Kako smo proteklih dana pisali, “zapelo” je na ugostiteljskom dijelu KC lige, odnosno prostora za prodaju pića u predvorju dvorane. Predsjednik KURS-a Tomislav Zalar maloprije nam je potvrdio da je sve riješeno, da je preostalo samo formalno “amenovati” dogovor i da KC liga počinje prema planu, iduće subote. Sve će biti kao i ranijih godina, i što se tiče sportskog i što se tiče ugostiteljskog dijela.

Ono što još nije poznato je hoće li KC liga ove sezone imati 12 momčadi kao i do sada ili će ih biti dvije manje. Naime, Sedma sila i Protim/Mavik/Mesnice Martinjak odustale su od natjecanja, a za kvalifikacijski turnir koji se trebao održati prošle subote prijavile su se samo dvije ekipe: Autolimarija Krešo i Restoran Zrinski. Po tome bi one automatski prošle kvalifikacije, no Zalar nam je rekao da još nisu do kraja odlučili o sastavu lige ove sezone.

Nova sezona kreće iduće subote, 10. studenog. Istoga dana, jubilarnih deset godina KC lige i desetu obljetnicu osnivanja KURS-a, KURS i prijatelji proslavit će koncertom Zadruge u Kugli. Proslava obljetnice bit će zatvorenog tipa, a podržao ju je Grad Koprivnica.

zatvori