Petak, 17. svibnja 2024.

IVKOVIĆ UOČI DINAMA: Kao trener svjestan sam svoje greške, jako nas je pogodio poraz od Gorice

Slaven Belupo u nedjelju će ugostiti momčad Dinama s kojom će odigrati utakmicu 12. prvoligaškog kola. Svi u redovima koprivničkog prvoligaša svjesni su da im je protivnik momčad koja sve u prvenstvu pobjeđuje i koja je europski hit.

No to ih, kaže trener Tomislav Ivković, ne obeshrabruje. Spremni su igrati svoju igru kako bi ih što bolje zatvorili u fazi napada, najavio je:

– Igrat ćemo tako da mi budemo opasni, da im zaprijetimo, da ne mogu igrati mirno utakmicu. Znači, mi moramo biti konstantna opasnost tako da znaju da moraju misliti i na obranu, ne samo na napad.

Uoči dolaska Dinama trener Farmaceuta osvrnuo se i na zadnju utakmicu protiv Gorice:

– Moram reći da nas je sve u klubu taj poraz jako pogodio. Tek smo se jučer prvi puta na treningu nasmijali, znači to je trajalo već četiri dana. Svjesni smo da smo izgubili utakmicu koju po nekim pravilima nismo smjeli izgubiti. Međutim, to je sport, a u sportu je sve moguće.

Analizirajući tu utakmicu, trener Ivković je zaključio da je Gorica jedina momčad s kojom su Farmaceuti igrali na svom terenu, a da im nije stvorila pritisak i probleme koje su imali u svim dosadašnjim domaćim utakmicama. Premda su kontrolirali utakmicu, bili su u problemu jer nisu imali točan pas ni dovoljnu brzinu lopte. Stoga nisu uspjeli zaprijetiti koliko su trebali. I to, prema riječima trenera Ivkovića, nije sve:

– Isto tako moram priznati da sam možda ja najveći krivac. Uvijek analiziram sebe. Nisam trebao raditi izmjene koje sam radio. Pogriješio sam kad sam ubacio Mateusa kao drugu špicu. Do sada se pokazalo da teško igramo s dvije špice. Možda sam prerano zamijenio igrača, a kad sam mijenjao trebao sam mijenjati špicu za špicu tako da ne mijenjamo način igre na koji smo navikli. Važno je da sam ja kao trener svjestan svoje greške. Igrači su dali onoliko koliko su mogli, no to nije bilo dovoljno.

U svoj toj priči trenera Ivkovića ljuti što je nakon Vidovićeve povrede i brutalnog starta Zolinskog na Vidi izostala borbenost domaće momčadi. No, to će imati prilike nadoknaditi u nedjelju popodne.

Utakmica Slaven Belupa i Dinama bit će odigrana na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek Apaš. Početak je najavljen za 17:30. Za očekivati je da će tribina biti dobro popunjena te da će navijači biti zadovoljni nogometnom izvedbom Slavena i Dinama.

zatvori