Srijeda, 9. listopada 2024.

I TO SE DOGAĐA Predsjedatelj sjednice Gradskog vijeća oduzeo riječ gradonačelniku

Nakon gotovo trosatne rasprave o Komunalcu, tijekom koje su se za govornicom Gradske vijećnice izredali članovi Uprave Komunalca, oporbeni vijećnici i vijećnici iz redova vladajućih, za govornicu je dospio i gradonačelnik Mišel Jakšić.

Na početku svog obraćanja izrazio je ponos na Poslovnik o radu Gradskog vijeća, koji je, kako je rekao, puno demokratičniji od poslovnika Županijske skupštine.

U to vrijeme sjednicom Gradskog vijeća je predsjedao zamjenik predsjednika Ivana Pala, HDZ-ov Goran Kovačić. Odmah je upozorio gradonačelnika da je izašao van teme, jer rasprava je o Komunalcu. Gradonačelnik mu je uzvratio neka mu onda oduzme riječ. A Goran Kovačić je to i – učinio.

Kad se u vijećnicu vratio predsjednik, HSS-ov Ivan Pal i ponovo preuzeo vođenje sjednice, za govornicu se vratio i gradonačelnik Jakšić. No, prije toga je pitao zamjenika Kovačića je li mu riječ oduzeo za cijelu sjednicu. Ovaj mu je odgovorio da više ne predsjeda sjednicom već da odluku donosi predsjednik Pal.

Nakon što su se prvo pogledavali, većina u vijećnici se na sve to – smijuljila. A gradonačelnik Jakšić nastavio je s osvrtima na gradske aktualnosti. I premda mu je, kako je rekao, nedemokratski oduzeo riječ, pohvalio je HDZ-ovog Kovačića jer je jedini rekao da je ponosan i da mu je užitak bio slušati obrazloženje nominacije Koprivnice u TOP 5 gradova po kvaliteti života.

Slušaj uživo
zatvori