Subota, 27. travnja 2024.

Građani ponovo pomogli siromašnima

U trgovačkom centru Supernova prikupljeno 130 kilograma hrane i 44 komada higijenskih potrepština, priopćili su iz Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

Najnovija akcija provedena je u trgovačkom centru Supernova u Koprivnici uz svesrdnu pomoć volontera koji su i ovaj put dijelili letke s popisom namirnica koje su potrebne i prikupljali donacije od kupaca.

Sugrađani su pak – kao i uvijek do sada, bili široke ruke te donirali 130 kilograma raznih prehrambenih namirnica, a najviše brašna, tjestenine i riže te 44 komada higijenskih potrepština.

Sve prikupljeno, ističu u Crvenom križu, bit će podijeljeno korisnicima Socijalne samoposluge. Tamo siromašnim građanima i obiteljima s područja Grada Koprivnice svake srijede dijele pakete s osnovnim prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama.

Akcija je organizirana u sklopu projekta ‘Volimo volontiranje’ financiranog iz Europskog socijalnog fonda (Operativni program ‘Učinkoviti ljudski potencijali’ 2014.-2020.), a provodi se od 01. rujna 2017. godine. Nositelj je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, koprivničke osnovne škole ‘Đuro Ester’, ‘Braća Radić’ i ‘Antun Nemčić Gostovinski’ te Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije ‘Rad na dar’.

Iz koprivničkog Crvenog križa poručuju i da građani svoje donacije – prehrambene namirnice i higijenske potrepštine mogu donijeti i u sjedište Društva, u Ulici braće Radić 7.

Foto: Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica
Foto: Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica
Foto: Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica
Foto: Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica
zatvori