Petak, 26. travnja 2024.

DRAKONSKA KAZNA Predsjednik i kapetan Lipe dobio čak devet mjeseci zabrane igranja i obavljanja svih funkcija u nogometu, u klubu ogorčeni

Utakmicu sedmog kola Prve županijske nogometne lige između Osvita i Hlebina (3:0) obilježile su nemile scene koje su se odvile nakon utakmice.

Naime, nezadovoljni suđenjem, navijači Lipe odlučili su se obračunati sa sudačkom trojkom.

U sveopćem metežu sudjelovalo je nekoliko desetaka ljudi, ali najstrožu kaznu pomalo nepravedno zaradio je predsjednik, a ujedno i igrač te kapetan NK Lipe, Mihael Štrkalj.

Zbog incidenta nakon utakmice, disciplinski sudac Darko Matošić kaznio je Mihaela Štrkalja po čl. 58 DP HNS-a zabranom obavljanja svih funkcija u nogometu u vremenskom trajanju od devet mjeseci. Zabrana podrazumijeva i rad u nogometu, ali i igranje.

Zanimljivo je kako Štrkalj na toj utakmici nije nastupio zbog tri žuta kartona, već je kao pravi kapetan došao podržati svoju momčad.

Kako stoji u službenom glasniku Nogometnog saveza koprivničko-križevačkog, Štrkalj je kaznu je zaradio zbog preskakanja zaštitne ograde i pokušaja fizičkog napada na suca na završetku utakmice.

Podsjetimo i da su na toj utakmici u Đelekovcu isključeni igrači Mateo Ritoša (kažnjen s dvije utakmice neigranja) i Tomislav Gregl (kažnjen s tri utakmice neigranja) te trener Zdravko Eršetić (kažnjen s dvije utakmice zabrane vođenja utakmica).

Iz Lipe su ogorčeni ovakvim rigoroznim kaznama, ali kako i sami kažu, ovo ih neće pokolebati.

– Lipašice i Lipaši, svi Vi koji još niste upoznati sa novom kaznom od strane HNS-a KC-KŽ županije, obavještavam Vas da je naš predsjednik i kapetan NK Lipa zbog događaja poslije utakmice u Đelekovcu, kažnjen sa 9 mjeseci zabrane igranja i obavljanja svih dužnosti u klubu (danas objavljeno u Glasniku Nogometnog saveza).
Ovom odlukom svi u klubu smo jako iznenađeni, ali i povrijeđeni.
Jer ovo je “udar” na naš klub! Ne samo na klub i našeg predsjednika i kapetana ekipe, igrače i navijače, ovo je udar na naše male Hlebine, našu Općinu, koja na pošten način i sa malo novaca uspjeva napraviti velike stvari. NK Lipa je nekad bio među najbolja tri kluba današnje županije, pa i šire. No nakon posrtanja u 3. Hrvatskoj ligi, pali smo na niske grane, sve dok se nisu našli ovi mladići (današnja uprava), i uz pomoć Općine podignuli klub iz dna do 1. ŽNL. Ali oćito je da ovo nekome smeta. Jer kako drugačije objasniti ovaj potez, kada Vas netko sankcionira sa vrlo teškom kaznom zbog nečega što niste učinili!?
Mi ne opravdavamo “čin” koji se dogodio u Đelekovcu, mi smo svjesni situacije i znamo da moramo snositi određene posljedice. Ali kaznit čovjeka sa 9 mjeseci zabrane, zato jer je preskočio ogradu!? I što se dalje dogodilo? NIŠTA!!! AMA BAŠ NIŠTA!!! I moram naglasiti da se on u tom trenutku nalazio na tribinama u ulozi navijača, a ne igrača!!! I to je vrijedno kazne od 9 mjeseci? A ako pogledamo unazad i vidimo da taj isti čovjek do sada u svom privatnom životu i u cijeloj svojoj nogometnoj karijeri nema niti jednu “mrlju”, niti jedan “grijeh”, onda mogu slobodno reći da je ova kazna SRAMOTA onih ljudi koji su je izrekli!!!
Postoji snimka utakmice na kojoj se sve dobro vidi, ali navodno snimka nije vjerodostojna, već se uzima u obzir Izvještaj glavnog suca i delegata…
NK LIPA ne želi da joj se daruju pobjede, ne želi da joj netko poklanja 1. mjesto ili nedaj Bože opstanak u ligi. NK Lipa želi igrati nogomet i imati tretman u ligi, kakav imaju i sve ostale ekipe. No, ako je netko želio uzdrmati naš klub, nije mu uspjelo, ovo nas je još više samo ojačalo!!! HIMALAJA!!! – stoji na Facebook stranici Nogometnog Kluba Lipa Hlebine.

zatvori