Nedjelja, 5. svibnja 2024.

Dječji tjedan u Svitanju bogat aktivnostima

U koprivničkom Centru za pružanje usluga u zajednici Svitanje obilježavaju Dječji tjedan.

Tako su u ponedjeljak djeca na poludnevnom boravku posjetila veliku izložbu o razvoju školstva u Koprivnici i okolici do 1940. godine. Kroz izložbu upoznati su s koprivničkim školama toga vremena, ali i učenicima i učiteljima te njihovom svakodnevnom životu. Osim razgledavanja izložbe sudjelovali su i u kratkoj radionici krasopisa i tako se upoznali s nastavnim predmetom niže pučke škole 19. stoljeća.

Ništa manje zanimljiv nije im bio ni utorak kada su posjetili Knjižnicu i čitaonicu Fran Galović. Tamo je za njih organizirana radionica “Obojena priča” koju je osmislila i vodila knjižničarka Jasminka Vajzović.

Jučer su Centar posjetili djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije koji su provjerili koliko korisnici Centra znaju o zdravlju. Kroz interaktivno druženje, malo zabave i učenja, djeca su ponovila osnovno znanje o higijeni i zdravim navikama, a voditeljica edukativnog kviza i radionice bila je Danijela Pinar.

Centar Svitanje za korisnike usluge poludnevnog boravka iz Ludbrega danas organizira šetnju i druženje u prirodi u okolici Ludbrega.

Završnu aktivnost povodom Dječjeg tjedna Centar Svitanje će provesti u utorak, 9. listopada, za kada je planiran izlet u Zagreb. Dvadesetak djece ići će na premijeru kazališne predstave za djecu “Trnoružica” u Kazalištu Trešnja. Nakon kazališne predstave izlet će nastaviti posjetom zagrebačkom zoološkom vrtu.

zatvori