Petak, 26. travnja 2024.

Zamjenik direktora Hrvatskih voda: Projekt Aglomeracije Koprivnica kao takav neupitan je

Aglomeracija Koprivnica, investicija vrijedna više od 440 milijuna kuna, bila je tema radnog sastanka na kojem su se danas okupili predstavnici Grada Koprivnice, Koprivničkih voda, Komunalca i Hrvatskih voda.

– Projekt Aglomeracija Koprivnica kao takav neupitan je – istaknuo je zamjenik direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić, izrazivši zadovoljstvo suradnjom na realizaciji projekta. Dodao je kako postoji nekoliko tehničkih detalja koje treba odraditi s razine konzultanta te kako će uslijediti još jedan sastanak o još nekoliko pitanja, no to nisu pitanja koja bi ugrozila projekt.

koprivnica.hr

Zadovoljan sastankom bio je i direktor Koprivničkih voda Zdravko Petras. – Koprivničke vode u potpunosti su pripremile dokumentaciju vezanu uz dobivanje suglasnosti od nadležnog ministarstva da se uđe u sufinanciranje od strane Europske unije. Dokumentacija je predana i čeka se odobrenje Jaspersa – kazao je Petras.

Gradonačelnik Mišel Jakšić na sastanku je posebno istaknuo važnost suradnje i komunikacije između Grada, Ministarstva, Hrvatskih voda, ali i saborskih zastupnika s područja Koprivničko-križevačke županije. Posebno je, stoji u priopćenju iz Grada Koprivnice, istaknuo doprinos zastupnika Branka Hrga iz Križevaca koji se otvoreno zalagao za realizaciju projekta.

– Riječ je najvećem infrastrukturnom projektu koji je u pripremi i pred provedbom u Koprivničko-križevačkoj županiji. Smatram da je od velikog značaja ne samo za grad nego i za naše okolne općine – rekao je Jakšić.

koprivnica.hr

Prema završnoj verziji Studije izvedivosti, projekt “Aglomeracija Koprivnica” procijenjen je na iznos investicije od oko 441,9 milijuna kuna, od čega će se 68 posto sufinancirati Europska unija, a 32 posto “pokrit” će nacionalna komponenta. Cilj projekta je osigurati viši standard kvalitete života, ali i očuvanja okoliša, uvođenjem sustava vodoopskrbe i odvodnje na području Koprivnice i okolice.

Konkretnije, projektom Aglomeracije planirano je proširenje postojećeg sustava odvodnje na nova naselja i njegova dogradnja u naseljima koja ga već imaju. Riječ je o području grada Koprivnice i osam okolnih općina iz uslužnog područja Koprivničkih voda: Peteranec, Hlebine, Drnje, Đelekovec, Legrad, Rasinja, Sokolovac i Koprivnički Bregi.

Na sastanku su bile i predsjednica Uprave Komunalca Nataša Tetec, članica Uprave Koprivničkih voda Sandra Sinjeri te pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Tomislav Golubić.

zatvori