Petak, 26. travnja 2024.

Zaljubljenica u putovanja Dubravka Eršetić održat će večeras putopisno predavanje o Andaluziji

Zaljubljenica u putovanja Dubravka Eršetić održat će večeras putopisno predavanje pod nazivom “Andaluzija” u Čitaonici tiska Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica.

Dubravka Eršetić, inače profesorica u koprivničkoj Obrtničkoj školi, tijekom putopisnog će predavanja naracijom i slikom prikazati Andaluziju kroz povijest od doba konkvistadora pa do moderne današnjice te sve prisutne provesti kroz tri grada – Sevillu, Cordobu i Malagu. Sevilla je danas peti najpoželjniji turistički grad na svijetu, Cordoba prepuna rimske i maorske kulture, a Malaga turistički biser na Sredozemnom moru s prelijepim parkovima i nepreglednim pješčanim plažama.

– Osvajanja novog svijeta donijela su u Andaluziju neprocjenjiva blaga crkvama, državnim institucijama, izmijenila su vizure gradova, modernizirala škole, bolnice, promet… dogodila se neviđena renesansa, tako da sve pršti od kulturnih dobara i umjetnosti. Na ovom putovanju dobit ćemo sliku djelića Španjolske koji se razlikuje od slike iz španjolskih sapunica – najavila je Dubravka, koja je, podsjetimo, o svom putovanju u Andaluziju pisala na našem portalu u studenom prošle godine.

Predavanje počinje u 18 sati, a ulaz je besplatan.

zatvori