Petak, 26. travnja 2024.

Još jedan prostor u Kampusu dobio stanara: Bivši vojni restoran imat će novu funkciju

Udruga osoba s invaliditetom ‘Bolje sutra’ grada Koprivnice dobila je na korištenje prostor u Kampusu.

Riječ je o bivšem vojnom restoranu u kojemu će u budućnosti biti sjedište njihovog socijalnog poduzeća Koprivita.

Udruga Bolje sutra dosad je za proizvodnju tjestenine od koprive, čime će se poduzeće baviti, educirala desetero osoba s invaliditetom te kupila strojeve vrijedne sto tisuća kuna. Trenutno u udruzi “muku muče” s hrvatskom birokracijom:

Marija Mraz. Snimio Marko Posavec.

– Bilo nam je lijepo kao udruzi, ali sad smo se upustili u jedan izazov za kojeg vjerujem da ćemo ga uspješno riješiti. Odustati nećemo, ustrajat ćemo i uspjet ćemo. Koliko će to trajati, zaista ne znam jer ne ovisi o nama, već o različitim institucijama koje nam moraju dati raznorazne potvrde koje nam zagorčavaju daljnji rad – požalila se danas predsjednica Udruge Marija Mraz.

Predsjednica udruge na današnjem potpisivanju ugovora zahvalila je Kampusu na ustupljenom prostoru i Gradu Koprivnici na pomoći oko pisanja projekta za socijalno poduzeće. Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić također je izrazio zadovoljstvo njihovom suradnjom:

Mišel Jakšić. Snimio Marko Posavec.

– Na ovaj projekt i ovu suradnju smo posebno ponosni jer pokazujemo da u Udruzi Bolje sutra, ali i u gradskim firmama ima dovoljno potencijala i znanja da iskoračimo na područje na kojem nismo bili. To je socijalno poduzetništvo u sklopu kojeg ćemo ljudima koji su dosad radili i pomagali u Udruzi Bolje sutra te onima kojima udruga pomaže omogućimo da stanu na tržište rada i da zajedno proizvedemo proizvode koji će, vjerujem, naći put do šireg kruga potrošača.

Udruga Bolje sutra dobila je na korištenje prostor velik 202 kvadratna metra, a direktor Kampusa Igor Bajalica rekao je da Udruzi po potrebi mogu ustupiti i više.

Dodajmo i da su prostor dobili na pet godina i dogovor je, pojasnio je Bajalica, da ga Udruga u to vrijeme stavi na korištenje.

zatvori