Subota, 27. travnja 2024.

FOTO Učenike u Goli dočekala je nova učionica i poboljšano grijanje, načelnik Milinković: Život se u našu općinu vraća

Župan Darko Koren i načelnik Općine Gola Stjepan Milinković u utorak, 4. rujna svečano su otvorili novu učionicu u Osnovnoj školi Gola. Školarce je dočekao i rekonstruiran sustav grijanja te novi kabinet, što je investicija ukupno vrijedna više od 200 tisuća kuna.

U tamošnjoj Osnovnoj školi javnosti su tom prigodom predstavljeni rezultati radova na rekonstrukciji grijanja te uređenja kabineta i nove učionice namijenjene prvenstveno prvašićima. Radove na kotlovnici vrijedne 160.000 kuna u jednakom su omjeru sufinancirale Županija i Općina. Uz to, Općina je za uređenje učionice i kabineta dodala još 60 tisuća kuna, a Županija će preko javne nabave financirati njihovo opremanje.

Zadovoljan obavljenim radovima i stanjem u školi koja broji 193 učenika je ravnatelj Hrvoje Matić: – Možemo se pohvaliti time da smo jedna od rijetkih škola u županiji koja ima pet učenika više. Samo prvašića smo u matičnoj i tri područne škole upisali 24. Demografska situacija u našoj županiji nije sjajna, a mi na sreću imamo više učenika.

Izvor: kckzz.hr

Sama Općina za predškolski odgoj i osnovnoškolsko obrazovanje iz svog proračuna godišnje izdvaja pola milijuna kuna. U toj prekodravskoj općini besplatni su vrtić, udžbenici i školska kuhinja, a Općina pomaže osigurati i druge materijalne uvjete, naglasio je načelnik Stjepan Milinković:

– Veliko mi je zadovoljstvo na početku nove školske godine vidjeti pozitivno raspoloženje. Vjerujem da nas u budućnosti čekaju još bolji rezultati. Tome u prilog ide činjenica da je ove godine 11 starih napuštenih kuća prodano mladim ljudima koji ovdje zasnivaju život. Znači da smo stvorili materijalne uvjete, brinemo o vrtiću i školi. Vrlo jasno želim reći da se u tom smislu život u našu općinu vraća.

A da je ulaganje u obrazovanje i dalje jedan od prioriteta ove županijske administracije, istakao je župan Darko Koren. Samo je tijekom ovog ljeta u takozvane “sitne” radove poboljšanja standarda u podravsko-prigorskim školama uloženo milijun i pol kuna. A u tijeku su i 9 milijuna kuna vrijedne kapitalne energetske obnove škola u Drnju i Virju:

– Moramo reći i da smo, prema nalazu revizije, županija koja je najviše sredstava iz vlastitih izvornih proračunskih prihoda uložila u obrazovanje, više od 23 milijuna kuna u tri godine. To je jasan znak našeg opredjeljenja da je školstvo na prvom mjestu – zaključio je Koren.

zatvori