Subota, 27. travnja 2024.

Trener Slavena nakon utakmice: Kad se pogleda cijela utakmica, bili smo bolja momčad

Trener Slaven Belupa Tomislav Ivković zadovoljan je kako su njegovi dečki jučer odigrali utakmicu protiv splitskog Hajduka.

– Dobra utakmica, dobra predstava i puno šansi. Mislim da smo odigrali savršeno prvo poluvrijeme gdje smo mogli riješiti utakmicu. Igrali smo zaista jako dobro, napravili jako puno šansi i to sve kroz igru. Logično da je na poluvremenu bila lagana nervoza zbog promašenih prilika koju sam pokušao smiriti, no ipak nisam uspio smiriti skroz. Rekao sam svojim igračima da čekaju, da budu mirni i da ćemo ponovno doći u situaciju da napravimo par šansi što i jesmo – rekao je novinarima nakon utakmice.

Na startu drugog poluvremena i gosti su došli do daha, smatra Ivković:

– Moram reći da nas je Hajduk pritisnuo, izašli su malo više i mi smo izgubili tu pas igru koja je bila savršena prvo poluvrijeme. Ipak, oko 70 minute opet smo došli sebi, ponovo smo počeli igrati stvarati šanse. Hajduk je imao priliku za preokrenut susret, no kada se pogleda cijela utakmica mislim da smo mi bili bolja momčad i da smo po prikazanoj igri zaslužili pobjedu. To je nogomet, svi zaboravljaju da smo igrali protiv Hajduka jer Hajduk je uvijek Hajduk.

Objasnio je naš trener kako prije utakmice nije dozvolio opuštanje svojim igračima.

– Pribojavao sam se natpisa u novinama i onoga što novinari pišu, da će sve to ući mojim igračima u glavu i da danas sve ode u krivom smjeru. Čestitam igračima na dobroj utakmici, ova igra je bila onakva kakvu ja želim, no da traje što duže. Želim da svi igrači budu pravi i kada dođe vrijeme kada budemo svi na 100% onda će to biti jedna ozbiljna ekipa koja će svugdje ići na pobjedu. Ne mogu biti zadovoljan bodom jer smo imali pred kraj utakmice tri šanse da riješimo pitanje pobjednika. Rekao sam da će ovo prvenstvo biti vrlo zahtjevno za svakoga, i da će se teško dolaziti do bodova – rekao je trener Slavena.

Valja istaknuti da je ovo bila premijera naše momčadi na novom travnjaku.

– Isplatilo se čekati ovakav travnjak. Nimalo ne žalim što je sve “naopačke” jer nam ovakav teren daje motivaciju i zadovoljstvo da se osjećamo kao pravi nogometaši. Šteta je samo lošeg vremena i kiše jer je stadion trebao biti pun, no zahvaljujem se navijačima što su došli i što su nas podržali i nadam se da će se tako nastaviti – zaključio je Ivković.

zatvori