Petak, 26. travnja 2024.

Podravsko-prigorski vatrogasci upućeni u sedmu smjenu redovnih dislokacija na Lastovo

Vatrogasci iz Podravine i Prigorja danas kreću na sedmu smjenu redovnih dislokacija na Lastovo.

Na otok u Dubrovačko-neretvanskoj županiji upućena su dva djelatnika JVP Đurđevac i jedan djelatnik JVP Križevci, kao i pripadnici DVD-a Bukovje i DVD-a Đurđevac.

Sukladno zapovijedi Glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića na dislokaciji će se nalaziti i šumsko terensko vozilo opremljeno kombiniranom pumpom NH 30, spremnikom sa 4.500 litara vode i 200 litara pjenila i krovnim bacačem, koje je opremljeno i kompletnom opremom za gašenje požara i hidrauličkim alatom „Lukas“ za potrebe tehničkih intervencija. Vozilo je u vlasništvu Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac.

Na dislokaciji će se nalaziti i višenamjenska auto-cisterna, kapaciteta 7.000 litara vode, opremljena kompletnom opremom za gašenje požara te radio-vezom. Prijevoz vatrogasaca iz Đurđevca izvršiti će se vozilom u vlasništvu JVP Đurđevac do Križevaca, a dalje vozilom JVP Križevci do trajektne luke Split.

Vatrogasci upućeni na dislokacije zadovoljavaju sve uvjete propisane Zakonom o vatrogastvu i podzakonskim aktima, a opremljeni su propisanom osobnom i zaštitnom opremom za gašenje požara otvorenog prostora i požara na građevinama.

Sedma smjena dislokacije traje 15 dana.

zatvori