Subota, 27. travnja 2024.

FOTO Gradonačelnik i župan zajedno su primili rukometašice Podravke Vegete i čestitali im na Ligi prvakinja

Rukometašice Podravke Vegete koje su prije deset dana izborile nastup u europskoj Ligi prvakinja danas su, u pomalo neuobičajenoj gesti, zajedno primili gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić i koprivničko-križevački župan Darko Koren. Prijem je održan u Podravkinom rekreacijskom centru u Starigradu.

Gradonačelnik Jakšić pritom se prisjetio 1996. godine i Podravkine najveće pobjede, ali se osvrnuo i na turbulentnu prošlost kluba.

– Znate i sami da je klub prolazio i prolazi još i danas određene katarze, određene repove, i da je bio tema brojnih političkih rasprava i pritisaka. No, u toj noći kad se ušlo u Ligu prvakinja sve se vratilo jer se Podravka vratila tamo gdje joj je mjesto u sportskom segmentu, ali i grad Koprivnica ponovno se ucrtao na kartu ženske rukometne Europe, kamo sigurno i pripadamo.

Župan Darko Koren istaknuo je pak važnost, kako je rekao, društvene podrške klubu, odakle je potekao i razlog zajedničkom prijemu.

– Preduvjet za svaki sportski uspjeh nije samo novac nego i jedna, rekao bih, društvena podrška. Ovog puta se to očituje naravno u gradu Koprivnici gdje Podravka i jest, no proširili smo to i na Županiju, stoga i ovaj jedan simboličan zajednički prijem rukometašica, stručnog stožera i uprave kluba Grada Koprivnice i Županije zajedno. Naravno, potrebna je i podrška Podravke, glavnog financijera.

Podravka Vegeta poprilično je promijenila sastav u odnosu na prošlu sezonu, a dovedeno je i nekoliko stranih igračica. Direktorica kluba Božica Palčić novinarima je prenijela svoje dojmove nakon starta domaćeg prvenstva i uoči skorašnjeg početka Lige prvakinja.

– Mislim da su se dobro uklopile, rekla bih čak i relativno brzo. I sama sam bila igračica pa znam da kad dođeš iz druge zemlje izuzetno je teško naučiti novi jezik, upoznati novu ekipu i nove ljude, ali smatram da su naše nove igračice brzo prihvatile naš način treniranja, prihvatile su svlačionicu i ona njih, i smatram da to dobro funkcionira.

Prvu ovosezonsku utakmicu u grupnoj fazi Lige prvakinja Podravka Vegeta igrat će 7. listopada u gostima kod njemačkog Thüringera.

zatvori