Petak, 26. travnja 2024.

POČELA JE ŠKOLA U školske klupe vratile se tisuće učenika

Započela je nova školska godina. Prema podacima Ureda državne uprave, podravsko-prigorske osnovne škole u ovoj školskoj godini pohađat će 8.809 đaka, od čega 1045 prvašića.

U samoj Koprivnici odnosno tri koprivničke osnovne škole – Antun Nemčić Gostovinski, Đuro Ester i Braća Radić te Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce ove školske godine imamo 2.491 učenika, od kojih 302 prvašića.

Policijski službenici i školska prometna jedinica i ove godine uoči početka nove školske godine zajedno sudjeluju u preventivnoj akciji “Poštujte naše znakove”.

Ovo je već 24. godina zaredom da policijski službenici u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja upoznaju učenike, poglavito prvašiće, sa sigurnim načinom sudjelovanja u prometu.

Policijski glasnogovornik Dražen Laljek i načelnik Postaje prometne policije Dalibor Marković. Snimila Sonja Barčanec.

– Tijekom rujna policijski će službenici svakodnevno, posebno u vrijeme dolaska učenika i odlaska učenika u škole, vršiti pojačani nadzor prometa kako bi prvašićima prvi dan bio što sigurniji – rekao je načelnik Postaje prometne policije Dalibor Marković.

U suradnji s nastavnicima, ravnateljima i drugim suradnicima u školi Policijska uprava koprivničko-križevačka organizirat će predavanje učenicima o prometnim znakovima i prometnoj kulturi.

– Cilj tih predavanja je razgovorom čim više policiju približiti djeci tako da uvijek mogu bez straha zatražiti pomoć od bilo kojeg policijskog službenika, naravno ako će im biti potrebno – dodao je načelnik Marković.

Dodajmo da će policijski službenici u sklopu ove preventivne akcije prisustvovati prvim roditeljskim sastancima gdje će roditeljima djece prvašića skrenuti pažnju na opasnosti koje vrebaju u prometu, pogotovo na siguran i pravilan prijevoz djece.

zatvori