Petak, 26. travnja 2024.

NEVRIJEME Munje i gromovi držali su nas budnima, nestajalo je struje, ponegdje poplavljene ceste

Pljuskovi s izrazito jakom grmljavinom koji su sinoć i noćas prelazili preko Podravine srećom nisu za sobom ostavili ozbiljnije posljedice.

Jaka grmljavina rano je jutros razbudila Koprivničance. Oko 5 sati nekoliko je jakih gromova odjeknulo nebom iznad grada, a u pojedinim je ulicama i kvartovima nestalo javne rasvjete, uz “standardne” probleme s oštećenom informatičkom i komunikacijskom opremom.

Sinoć je pak, kako doznajemo iz udruge Crometeo, nevrijeme sa superćelijskim karakteristikama prošlo neposredno pored Pitomače. Većih šteta tada ipak nije bilo, no nešto kasnije, malo prije ponoći, sva su mjesta u općini ostala bez struje, doznajemo iz Centra 112 Koprivnica. Negdje u to vrijeme munja je udarila u obiteljsku kuću u Podravskim Sesvetama, a žena koja je u njoj živjela pozvala je hitnu pomoć. Nije joj bilo ništa, a u kući su izgorjele instalacije. Bez struje je jučer ostalo i područje Legrada.

Mjestimice je bilo vode na cestama; na Podravskoj magistrali u Štaglincu, na cesti od D-2 prema Koprivničkim Bregima i drugdje, uglavnom na mjestima gdje se voda i inače nakuplja prilikom većih oborina. Na magistrali su intervenirali i vatrogasci.

Kako se visinska ciklona koja uzrokuje nepovoljne vremenske prilike nad našim krajevima zadržava još barem danas i sutra, možemo očekivati još pljuskova i grmljavine. Nadajmo se, bez posljedica.

Voda na cesti u Koprivničkim Bregima. Foto: Sandra Levak-Miklošić.
zatvori