Petak, 17. svibnja 2024.

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA Lacković traži da lokacijske i građevinske dozvole izdaje Đurđevac, a ne Županija

Članovi Skupštine Koprivničko-križevačke županije okupit će se popodne na desetoj sjednici.

Dnevni red od 17 točaka definiran je prošli tjedan na sastanku klubova zastupnika. Rekao je to Dravi.info predsjednik Županijske skupštine, HSU-ov Željko Pintar:

– Od zanimljivijih točaka izdvajam donošenje polugodišnjeg izvještaja o izvršenju županijskog proračuna za prvu polovicu ove godine. Potom, tu je i izvješće o radu župana za isto razdoblje, a zanimljiva je odluka i o povjeravanju poslova izdavanja građevinskih i lokacijskih dozvola.

Riječ je, naime, o zahtjevu nezavisnog Željka Lackovića da se ovlasti za izdavanje građevinskih dozvola sa Županije povjere Gradu Đurđevcu. To je uobičajeno za velike gradove ili za one koji, poput Koprivnice, status velikog grada imaju po osnovi županijskog sjedišta, pa je logično pitanje je li županijska uprava sklona taj dio posla povjeriti gradu s manje od 8000 stanovnika:

– U ovom trenutku to je teško reći. Pitanje je dosta složeno. Taj posao spada u nadležnost naše županije. Ne mogu prejudicirati kakva će odluka biti. Vidjet ćemo kako će teći rasprava i kakva će biti odluka. Ne mogu prejudicirati, ne bi bilo u redu.

Nezavisni Lacković uvjeren je pak da će Županijska skupština udovoljiti zahtjevu Đurđevca. Kako nam je rekao, njihov zahtjev nije motiviran mogućim povećanjem prihoda, već mogućnosti da kao gradska uprava budu efikasniji spram svojih građana.

Sjednica počinje u 16 sati u koprivničkoj Gradskoj vijećnici na Zrinskom trgu.

zatvori