Petak, 26. travnja 2024.

Mladi vozač pod istragom zbog prometne nesreće u kojoj je poginuo 23-godišnjak iz Virja

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv mladog vozača koji je proteklog vikenda uzrokovao prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradao 23-godišnjak iz Virja.

Osnovano se sumnja, stoji u priopćenju iz Odvjetništva, da je mladić rođen 2000. godine počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu na način da je 15. rujna oko 3 sata u noći pod utjecajem više od 1,7 promila alkohola upravljao osobnim automobilom te izgubio nadzor nad vozilom.

“Na dijelu ceste između mjesta Kladare i Kloštar Podravski nakon izlaska iz desnog zavoja desnim kotačima vozila prešao je na desnu bankinu, sletio s ceste i udario u zemljani most, a vozilo se prevrnulo na krov”, kažu iz Odvjetništva.

U nesreći je njegov suputnik (r. 1995.) zadobio teške ozljede od kojih je preminuo na mjestu. Vozač i još dvojica putnika u vozilu lakše su ozlijeđeni.

Državno odvjetništvo ranije je 18-godišnjaku izreklo mjeru privremenog oduzimanja vozačke dozvole koja traje do pravomoćnosti presude.

zatvori