Četvrtak, 3. listopada 2024.

LEGRAD SVLADAO TOMISLAV DRNJE Trener-igrač Domagoj Baričić: Potpuno smo zasluženo slavili

Graničar iz Legrada je u sklopu drugog kola Prve županijske nogometne lige ugostio favorita Tomislav Drnje.

Legrađani su u prvom kolu na domaćem terenu ugostili Lipu iz Hlebina i upisali pomalo iznenađujući poraz. Lipa je na kraju utakmice slavila s 2:1.

Graničar je u novu sezonu ušao s promjenom na klupi. Domagoj Baričić, dobro poznato igračko ime na županijskim travnjacima, preuzeo je zahtjevnu ulogu trenera-igrača.

Legrađani su u utakmicu s Drnjem ušli bez nekoliko standardnih igrača koji su ozlijeđeni.

– Budući da smo u prvom koli izgubili od Lipe na domaćem terenu, u utakmicu s Drnjem ušli smo tako da popravimo dojam iz prve utakmice. Nekoliko standardnih igrača nam je ozlijeđeno, pa smo na početku utakmice stali malo defenzivnije. Pustili smo njihove stopere da vode igru i strpljivo smo čekali da nam se ukaže prilika za napad – rekao je trener-igrač Graničara Domagoj Baričić.

Defenzivna igra brzo je uplodila rodom, pa su Legrađani poveli već u 8. minuti utakmice. Strijelac je bio Ledinski.

Tomislav je pokušao preuzeti igru, ali Legrađani su na terenu stajali sjajno i kompaktno.
Ipak, nakon pogreške domaćeg vratara, Drnje je došlo do iznenađenja, a gol je postigao Bos.

Izjednačenje nije uzdrmalo nogometaše Graničara, pa su pred kraj prvog poluvremena (u 42. minuti) zasluženo poveli preko Orehovca.

U drugom poluvremenu svi su očekivali da će Drnje napasti i tražiti gol za izjednačenje, ali dogodilo se upravo suprotno. Legrađani su zabili treći gol već u 48. minuti nastavka utakmice, a ovaj puta precizan je bio Međurečan.

U 55. minuti utakmice, domaći igrač Ledinski zaradio je crveni karton i dao Drnju tračak nade da mogu preokrenuti rezultat u svoju korist.

Međutim, Drnjanci nikako nisu uspjeli zagospodariti terenom. U 86. minuti postigli su pogodak (strijelac je bio Manojlović), ali do kraja utakmice rezultat se više nije mijenjao. Legrađani su slavili i pokazali da na domaćem terenu mogu i protiv najboljih.

– Moram pohvaliti svoje dečke jer su odlično ispunili svaki moj zahtjev i sav taj trud i htijenje nam se na kraju i vratilo sa sjajna tri boda protiv izrazito jakog protivnika. Potpuno smo zasluženo slavili i nadam se da smo ovim nastupom ispravili poraz u prvom kolu – zaključio je Baričić.

Baričić će već ovog vikenda vidjeti je li pobjeda protiv Drnja bila okidač za daljnje pobjede, budući da Graničar nova tri boda traži na gostovanju u Molvama.

Drnje će pak priliku za iskupljenje zbog poraza tražiti na domaćem terenu protiv izrazito dobrih Hlebinčana.

Slušaj uživo
zatvori